Hlavní obsah

Hušbauer se Zemanem v ohrožení! Fanoušci Cagliari vtrhli na trénink

Cagliari

Skupina fanoušků italeského fotbalového klubu Cagliari vtrhla během tréninku na hřiště svého týmu, aby dala najevo svou nespokojenost. Urážky létaly směrem k hráčům i trenéru Zemanovi.

Foto: Giuseppe Ungari, ČTK/AP

Český trenér Cagliari Zdeněk Zeman.

Článek

Zhruba třicítka osob se dostala do tréninkového střediska, kde se tým připravoval na nedělní zápas s Neapolí. Podle některých italských médií došlo i k násilnostem, to ale klub nepotvrdil.

„Skupina fanoušků začala protestovat, křičet a dožadovali se rozhovoru s hráči. Došlo na velmi tvrdou konfrontaci, ale bez fyzického kontaktu," řekl listu Gazzetta dello Sport prezident sardinského klubu Tommaso Giulini.

Podle listu Gazzetta dello Sport však k fyzickému napadení došlo, když se někteří z hráčů otočili k fanouškům zády. Jako první byl atakován mladý obránce Nicola Murru, jenž dostal facku. Poté byli údajně napadeni ještě dva hráči a na řadu přišly potyčky ultras s členy realizačního týmu. Trenér Zeman poté trénink po pouhých dvaceti minutách ukončil.

Fanoušci přišli vyjádřit svoji nespokojenost s výsledky mužstva. Cagliari, kde od ledna hostuje ze Sparty Josef Hušbauer, akutně hrozí sestup ze Serie A. V dvacetičlenné tabulce je předposlední a osm kol před koncem jej dělí osm bodů od nesestupové pozice. Momentálně má na kontě deset zápasů bez výhry a v tomto období tým získal jen dva body z možných třiceti.

Reklama

Související témata: