Hlavní obsah

Juventus má v Itálii nový rekord, doma vyhrál 26 utkání za sebou

Fotbalisté Juventusu Turín nedělní výhrou 3:0 nad Boloňou stanovili nový rekord italské ligy. Úřadující mistři doma zvítězili ve 26. utkání po sobě, čímž o jeden zápas překonali vlastní maximum z období mezi srpnem 2013 a listopadem 2014.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Fotbalisté Juventusu slaví gól v Superpoháru proti AC Milán. Uprostřed je autor branky Giorgio Chiellini.

Článek

Juventus současnou šňůru započal v říjnu 2015 rovněž proti Boloni, za kterou v neděli odehrál 71 minut reprezentační záložník Ladislav Krejčí. Dvěma góly se na triumfu favorita podílel Gonzalo Higuaín a proměněnou penaltou další argentinský útočník Paulo Dybala.

"Dobře jsme odpověděli na prosincovou porážku v Superpoháru (s AC Milán po penaltovém rozstřelu v Dauhá). Chtěli jsme vstoupit do roku 2017 pravou nohou. Víc jsme si ani nemohli přát," řekl novinářům záložník Claudio Marchisio.

"První zápas po pauze je vždycky těžký, ale my jsme podali fantastický výkon a Boloni prakticky nedovolili vystřelit. Těší mě výsledek i góly," doplnil Higuaín, který po letním přestupu z Neapole za Juventus vstřelil 12 ligových branek.

Turínský tým navázal na loňský rok, kdy na svém stadiónu vyhrál všechny zápasy v Serii A. Naposledy hráči "Staré dámy" doma ztratili ligové body v září 2015 při nečekané remíze 1:1 s Frosinone.

Juventus má nakročeno k šestému mistrovskému titulu v řadě, tabulku vede o čtyři body před AS Řím a ještě má zápas k dobru. "Scudetto je naším primárním cílem, ale vůbec to nebude snadné, protože Řím i Neapol na nás tlačí, takže k jistotě titulu budeme potřebovat alespoň 85 bodů. Leden bude klíčový měsíc pro vývoj sezóny," konstatoval trenér Massimiliano Allegri.

Reklama

Související témata: