Hlavní obsah

Crotone - Boloňa 0:1Krejčí asistencí přispěl k výhře Boloni v Crotone

Aktualizováno

Ladislav Krejčí přispěl asistencí k výhře fotbalistů Boloni v 20. kole italské ligy 1:0 na hřišti Crotone. Domácí prohráli poslední tři zápasy, nevstřelili v nich ani branku a propadli se na poslední místo. Jediný gól dal po přihrávce bývalého hráče pražské Sparty švýcarský záložník Blerim Džemaili. Inter Milán popáté za sebou zvítězil, když otočil duel s Chievem Verona. Po výhře 3:1 se posunul na páté místo neúplné tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Ladislav Krejčí.

Článek

V Crotone sice jako první rozvlnili v 31. minutě síť domácí, branka ale neplatila kvůli ofsajdu. Skóre tak otevřel krátce po přestávce přízemní střelou Džemaili a Crotone nedokázalo zareagovat. Boloňa vyhrála venku teprve podruhé v sezoně.

Inter Milán byl proti Chievu Verona od začátku aktivnějším týmem, v 34. minutě ale z ojedinělé šance skórovali hosté. Birsa nacentroval od rohového praporku, D'Ambrosio nedostatečně hlídal Pellissiera a ten střelou z voleje překonal gólmana Handanoviče.

I nadále však měli domácí více ze hry, do šancí se dostala i nová posila Roberto Gagliardini, jenž v Interu nově hostuje z Bergama. Do 69. minuty vedení hostů držel zejména brankář Sorrentino, pak ale Candreva poslal přesný centr do vápna na Icardiho a ten povedeným volejem zakončil. Argentinský kanonýr vstřelil ve třetí sezoně po sobě 15 branek, což se v dresu Interu naposledy povedlo Ibrahimovicovi a Vierimu.

V závěru dokonali obrat Perišič a po chybě obrany střídající Éder a Inter poprvé od května 2011 zvítězil v šesti domácích zápasech v řadě.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Crotone - Boloňa 0:1 (51. Džemaili)
Inter Milán - Chievo 3:1 (69. Icardi, 86. Perišič, 90.+3 Éder - 34. Pellissier).

Reklama

Související témata: