Hlavní obsah

SPAL - Udinese 3:2Barák odehrál první půlhodinu za Udine, které však prohrálo

Aktualizováno

Záložník Antonín Barák poprvé zasáhl do zápasu italské ligy v dresu fotbalistů Udine, které však v druhém kole prohrálo na hřišti Spalu Ferrara 2:3. Bývalý hráč pražské Slavie odehrál závěrečných 34 minut. Kromě něj za Udine nastoupil Jakub Jankto, jenž asistoval u první branky. Neapol otočila duel s Bergamem a zvítězila 3:1, AC Milán zvládl utkání s Cagliari poměrem 2:1.

Foto: Serena Campanini, ČTK/AP

Fotbalisté Spalu oslavují branku v zápase proti Udine.

Článek
Fotogalerie

Spal odehrál první zápas v Serii A před vlastními fanoušky, jako zaskočený nováček si ale nepočínal a v 57. minutě vedl už o dvě branky, když se prosadili Borriello a Lazzari. Po druhém gólu nahradil Hallfredssona na hřišti Barák a Udine dokázalo vyrovnat.

Nejprve se v 72. minutě se po Janktově rohovém kopu hlavou trefil Nuytinck, několik minut před koncem pak na radu videorozhodčího nařídil sudí Valeri penaltu, kterou s přehledem proměnil Théréau. Ani to však Udine k bodům nestačilo, v nastavení rozhodl o první výhře Spalu v nejvyšší soutěži střídající Rizzo.

Neapol prohrávala s Bergamem od 16. minuty, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Cristante. Druhý poločas ale mnohem lépe vyšel domácím. V 56. minutě Zieliňski vyrovnal povedenou ranou ze střední vzdálenosti, o chvíli později po vzdušné kombinaci z voleje přesně zakončil Mertens, v závěru upravil na 3:1 střídající Rog a oslavil premiérový gól za Neapol.

AC Milán vstoupilo do duelu s Cagliari dobře a od desáté minuty vedlo zásluhou teprve devatenáctiletého Cutroneho. V druhé půli sice vyrovnal Joao Pedro, favorit si ale uzmul tři body zpět dvacet minut před koncem, kdy se z přímého kopu trefil Suso. Milánští prožívají dobrý vstup do sezóny, všech šest soutěžních utkání vyhráli.

Podobný průběh měl zápas Lazia Řím na půdě Chieva Verona. Hosté se brzy dostali do vedení po gólu Immobileho, za domácí ale dokázal reagovat Pucciarelli. Lazio ale minutu před koncem rozhodlo o prvním vítězství v sezóně, když se trefil Milinkovič-Savič a Římané tak napravili domácí zaváhání v úvodním kole, kdy jen remizovali bez branek se Spalem.

Sampdoria Janov zvítězila rovněž 2:1 na hřišti Fiorentiny. Hosté vedli po první pětačtyřicetiminutovce o dvě branky díky Caprarimu a Quagliarellovi, za "Violu" po změně stran jen zkorigoval stav Badelj. Útočník Sampdorie Patrik Schick, který je stále předmětem přestupových spekulací, nebyl k zápasu nominován.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
FC Turín - Sassuolo 3:0 (44. Belotti, 84. Ljajič, 88. Obi),
AC Milán - Cagliari 2:1 (10. Cutrone, 70. Suso - 56. Joao Pedro),
Chievo - Lazio Řím 1:2 (34. Pucciarelli - 11. Immobile, 89. Milinkovič-Savič),
Crotone - Hellas Verona 0:0,
Fiorentina - Sampdoria Janov 1:2 (50. Badelj - 32. Caprari, 35. Quagliarella z pen.),
Neapol - Bergamo 3:1 (56. Zieliňski, 61. Mertens, 87. Rog - 16. Cristante),
Spal Ferrara - Udine 3:2 (25. Borriello, 54. Lazzari, 90.+4 Rizzo - 72. Nuytinck, 87. Théréau z pen.).

Reklama