Hlavní obsah

Jankto do AC Milán nepůjde, podle Udine není na prodej

Praha
Aktualizováno

Po Patriku Schickovi měl v italské fotbalové lize blízko ke změně angažmá další český fotbalista. Český reprezentant Jakub Jankto ale do AC Milán nejspíš nepřestoupí. Vedení Udine sice potvrdilo zájem ze strany sedminásobného vítěze Ligy mistrů, současně však zdůraznilo, že jednadvacetiletý záložník není na prodej.

Foto: Radek Malina, Právo

Záložník Jakub Jankto (vlevo) po tréninku na mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Článek

"Milán se nás na Jankta ptal, ale není na prodej," citoval server calciomercato.com sportovního ředitele Udine Manuela Gerolina. O možném přestupu Jankta na San Siro informovala italská média s tím, že příchod českého záložníka měl být vázán na prodej útočníka M'Bayeho Nianga, za kterého Milánským nabízel FC Turín 15 miliónů eur.

Jankto se momentálně připravuje s českou reprezentací na kvalifikační zápasy s Německem a Severním Irskem. Za národní tým dosud odehrál čtyři utkání a vstřelil jeden gól. Mluvčí české fotbalové reprezentace Pavel Pillár na dotaz Sport.cz ohledně možnosti Janktova odchodu do AC Milán uvedl, že se čeká na vyjádření hráčova agenta.

Odchovanec pražské Slavie v italské Serii A debutoval loni v září. První trefu si připsal o měsíc později, když překonal slavného Gianluiggiho Buffona a zmírnil prohru Udine s Juventusem Turín na 1:2. Celkem za Udine odehrál 29 ligových utkání a zaznamenal pět gólů a čtyři asistence. Podle médií o něj usilovalo několik předních klubů z Itálie a Anglie. Talentovaný středopolař letos v dubnu s Udine prodloužil smlouvu do června 2021.

S jednadvacítkou absolvoval letošní evropský šampionát v Polsku, reprezentační premiéru v týmu Karla Jarolíma si odbyl letos v březnu v přátelském utkání proti Litvě. K výhře 3:0 hned přispěl i gólově, když v 64. minutě zvyšoval na průběžných 2:0.

AC Milán po příchodu nových majitelů v létě investoval do posílení kádru zhruba 200 miliónů eur (5,2 miliardy korun). Rossoneri už angažovali Leonarda Bonucciho, dalšího stopera Matea Musacchia, útočníky Andrého Silvu, Nikolu Kaliniče a Fabia Boriniho, záložníky Hakana Calhanoglua, Lucase Bigliu a Francka Kessieho, beky Andreu Contiho s Ricardem Rodríguezem a brankáře Antonia Donnarummu, staršího bratra současné gólmanské jedničky Gianluigiho.

Reklama

Související témata: