Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 2:1Klokani si oddechli. V Ďolíčku udolali Slovácko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Jindřišek 1 : 0
40. Mašek (penalta) 2 : 0
76. Daníček (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Václav TrousilSport.cz

Vstup do nového ročníku fotbalové ligy zvládli. Hráči Bohemians 1905 porazili na svém hřišti v prvním kole Fortuna ligy Slovácko 2:1. První gól vstřelil kapitán vršovického týmu Josef Jindřišek, druhý z penalty Dominik Mašek. Za hosty, taktéž z pokutového kopu, snižoval taktéž kapitán Vlastimil Daníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude tohle gól? Momentka z utkání Bohemians 1905 - FC Slovácko. Dominik Mašek se z pokutového kopu nemýlil.

Článek
Fotogalerie

Domácí poprvé zahrozili v 7. minutě, kdy byl Mašek faulován na hranici vápna. Exekuce přímého kopu se chopil právě třiadvacetiletý záložník. Nicméně jeho rád šla nad. Udeřit mohlo na druhé straně o dvě minuty později. Kapitán hostů Daníček ale hlavičkoval těsně vedle.

To vůdce Klokanů měl přesnější mušku. V 10. minutě Jindřišek volejem trefil odražený míč přesně k tyči. Za nedlouho mohl být srovnáno, záložník Petr ale odražený míč napálil do ochranné sítě.

V 19. minutě domácí příznivci tleskali pokusu jedné z nových akvizic v Ďolíčku Julišovi, Daněk ale míč lapil.

Po půl hodině hry Slovácko zahrozili z brejku. Na centr Petra si naskočil Machalík. Jeho hlavičce ale chyběla síla a přesnost, takže si Fryšták připsal snadný zákrok. Klokani kontrovali slalomem Reitera, který prošel přes dva bránící hráče Slovácka, jeho střelu ale Daněk vyrazil na roh.

Bohemians pokračovali v útočných kombinacích. Po jedné z nich ve 40. minutě upadl po faulu Janoška ve vápně Mašek a sudí Ardeleanu odpískal pokutový kop, který sám faulovaný proměnil.

Na první vážnější šanci se po změně stran čekalo do 55. minuty. Po závaru ve vápně Slovácka se balon odrazil k Bartkovi, ke smůle domácích jeho rána šla přesně do náruče Daňka.

Mezi 60. a 64. minutou si hosté vypracovali čtyři nadějné šance. Dvakrát Kuchta, Reinberk a ani Sadílek ale neuspěli. Moravany to ale nakoplo a hnaly se za snížením.

V 75. minutě ještě Fryšták s obtížemi vyrazil střelu Sadílka, ale o minutu později nestačil na přesně umístěnou střelu Daníčka z pokutového kopu, který byl odpískaný po faulu na Jurošku.

Najednou bylo hráčů Slovácka celé hřiště, ale jejich naděje mohl definitivně zmrazit Kabajev. Mašek ruského útočníka vysunul za obranu hostů, ale domácí 99 nedokázala sólový únik proměnit, navíc ani pořádně nevystřelila, což mohlo Haškovi svěřenci hodně mrzet. Technická rána Petra o chvíli později skončila těsně vedle.

Nakonec si ale všichni v zelenobílých dresech mohli oddechnout a slavit ubojované a těsné vítězství.

Fotbalová liga, 1. kolo
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (2:0)
Branky: 10. Jindřišek, 40. Mašek z pen. - 77. Daníček z pen. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Hock. ŽK: Záviška - Petr, Juroška. Diváci: 4812.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd, Bartek - Jindřišek - Reiter (73. Záviška), F. Hašek, Vaníček (78. Švec) - Mašek - Juliš (67. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk - Janošek (46. Havlík) - Navrátil, Daníček, Machalík (36. Sadílek), Petr - Kuchta (84. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: