Hlavní obsah

Vaněček znovu katem Dukly. Pracuji pro Teplice, ale jsem nedočkavý, říká před odchodem do Skotska

Josef PešoutSport.czPrávo

Historie se do značné míry opakovala. Fotbalisté Teplic před rokem ve druhém ligovém kole zdolali pražskou Duklu 3:1 a dvěma góly k tomu přispěl David Vaněček. A v neděli Severočeši znovu ve stejné fázi rozbíhajícího se ročníku nejvyšší soutěže deklasovali celek z Julisky 5:2 a opět se dvěma trefami na výsledku podílel stejný hráč.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Z gólu se radují tepličtí hráči (zleva) Admir Ljevakovič a David Vaněček.

Článek

Loni jste úspěšným vstupem do ligy nastartoval svoje střelecké vzepětí, které vám po deseti gólech v sezóně nakonec vyneslo i eminentní zájem ze strany skotského klubu Heart of Midlothian. Jak se cítíte po startu nového soutěžního období?

Mám smlouvu v Teplicích, i když bych chtěl odejít co nejdřív. Dokud se kluby nedomluví, chci odvádět všechno pro současný klub. Snažím se nastavit si hlavu tak, že dělám to, co mě baví. A že přestanu vnímat negativní komentáře od nějakých fanoušků. Ale je to těžké. Dáte gól a stejně na vás pořvávají. Není to příjemné, musím se s tím vypořádat.

Na druhou stranu máte jistotu nového angažmá v zahraničí od 1. ledna. Takže můžete být v klidu, nebo ne?

Tohle jsou dvě mince. Mohu se těšit na výzvu, která přijde, ale v podstatě jsem nedočkavý. Chci jít hned. Podle mne je odchod do Skotska něco jiného, než kdybych měl od zimy podepsanou smlouvu v dalším českém klubu a zůstával ve stejné soutěži. V tom je oproti cizině rozdíl.

Jak k vašemu avizovanému loučení s Teplicemi přistupují dosavadní spoluhráči?

Kluci si z toho dělají i legraci. A to skoro pořád, když třeba přestřelím míč na tréninku. Zrovna v pátek se míč takhle ztratil a hned jsem slyšel hlášky, že půjdu do Skotska a v Teplicích nebudou mít čím kopat (úsměv). Tak jsem jim snad za to odpověděl dvěma góly proti Dukle.

Po obou přesných trefách z vás čišela nefalšovaná radost.

V Teplicích vycházím se všemi skvěle. Bylo by nefér, kdybych se neradoval ze společného úspěchu s týmem.

Sledují vás i ze Skotska?

Mám informace, že tam řeší každý můj pohyb. I nedávnou asistenci na gól v Příbrami. Všechno rozebírají a určitě je budou zajímat i moje góly proti Dukle (úsměv).

Reklama

Související témata: