Hlavní obsah

Liberec - Baník 0:0Poprvé v lize bez gólů až v 50. zápase! Vynuloval se Liberec s Baníkem

Zatímco na fotbalovém MS v Rusku se na první partii bez gólů čekalo téměř 40 zápasů, v české lize se v nové sezóně premiérově bez branek hrálo až v 50. utkání. Remízou 0:0 skončil v 7. kole duel Liberce s Ostravou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Elvis Mashike Sukisa z Liberce a Jiří Fleišman z Baníku.

Článek

První poločas? Hlavně takticky svázaný boj. Šance byly vzácností. První měl po deseti minutách Daniel Holzer, který zkoušel technicky obstřelit Václava Hladkého. Liberecký gólman byl připraven. O první půli hodně vypovídá fakt, že to byla to jediná střela na branku v celé první části.

Severočeši se netrefili mezi tyče před pauzou ani jednou. Branku hostů ohrozili výrazněji dvakrát. Nejprve ve 29. minutě centroval zprava Tomáš Malinský a Roman Potočný dával pod sebe na Mashike Sukiseho, ten však zareagoval později než gólman. Ve 38. minutě předvedli domácí pěknou akci, Petr Ševčík vysunul Malinského, který však byl v těsném ofsajdu.

Oba celky začaly hrát otevřenější fotbal až po přestávce. V 54. minutě našel krásně na zadní tyči Jan Mikula osamoceného Oscara, jenže střela hlavou ve stoprocentní šanci mu vůbec nesedla. Místo sítě našel spoluhráče Malinského a ten Jana Laštůvku překonal, ale byl v ofsajdu. Následně Laštůvka vyrazil prudkou střelu Potočného z hranice vápna. A šanci měl i Baník, Dame Diop ovšem střílel vedle pravé tyče Hladkého branky.

V závěru získával Liberec mírnou převahu, ale selhával ve finální fázi. Gólu se nedočkal ani z rohových kopů, těsně vedle hlavičkoval v 82. minutě Potočný.

Ostrava tak propásla šanci alespoň na pár hodin v případě výhry o dva góly poskočit do čela tabulky, Liberec zase potřetí doma jen remizoval a je se čtyřmi plichtami remízovým králem soutěže.

7. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Marek - Černý, Horák. ŽK: Oscar, Pešek, Potočný - Fleišman, O. Šašinka, Hrubý, Jirásek. Diváci: 4695.
Liberec: Hladký - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kačaraba - Breite - Potočný, Oscar (62. Oršula), Ševčík, Malinský (75. Pešek) - Mashike Sukisa (84. Pázler). Trenér: Hornyák.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý (84. Procházka), Holzer (76. Granečný) - O. Šašinka (68. Jirásek), Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: