Hlavní obsah

Világoš a facka! Viktoriáni si zase vyžrali prokletí Edenu

Vršovickému stadiónu by se měli vyhýbat obloukem. Zažili tady sice pohostinsky své první vystoupení v Lize mistrů, v domácí soutěži ale narážejí. Fotbalisté Plzně na Slavii prohráli popáté za sebou a pokaždé ani neskórovali. Tentokrát si navíc domů vezou debakl 0:4. „Dostali jsme pěknou facku,“ netají obránce Radim Řezník. „Világoš,“ dodává ještě procítěněji jeho kolega Luděk Pernica.

Hráči Plzně po debaklu v Edenu Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Přišli o první příčku v tabulce, před reprezentační pauzou mají o čem přemýšlet.

„Zápas blbec. Nevstoupili jsme do něj až tak špatně. Asi tři náznaky jsme měli, ale příliš brzy jsme inkasovali. Pak se to s námi vezlo," krčí rameny Radim Řezník.

Divoká čtyřminutovka, v níž inkasovali z druhé nařízené penalty, a navrch přišli o vyloučeného kapitána Hubníka, pak jeho tým dorazila.

„Druhý poločas už se hrál na jedné půlce. O přestávce jsme si řekli, že chceme zápas dohrát bez větší ostudy a dalších žlutých a červených karet," netají Luděk Pernica.

Slavia nás přibrzdila, ale jedeme dál

Viktoria poprvé vystřelila na bránu až v 87. minutě, vzhledem k situaci však nejde o žádný div.

„Že jsme neměli šance? Tak si zkuste hrát o deseti a běhat bez míče... Těžko jsme se mohli k něčemu dostat. Dostali jsme pořádnou facku, ale jedem dál. Nebudeme se první porážkou v lize dalekosáhle zaobírat, budeme se dívat hlavně dopředu," zdůrazňuje Řezník.

V Edenu ze strany realizačního týmu k žádnému hromobití nedošlo. „Trenér Vrba zatím nic neříkal, asi až zítra. Byli jsme na začátku sezóny dobře našlápnutí, ale Slavia nás přibrzdila. Je zkušená, a když se dostane hned ve třetí minutě do vedení, těžko se zastavuje," dodává Pernica.

Reklama