Hlavní obsah

Plzeň rychle našla náhradu za Krmenčíka. Beauguel se vyfotil s dresem Viktorie!

dos, čfoSport.cz
Aktualizováno

Reprezentant Michael Krmenčík bude kvůli zranění dlouho mimo hru. Fotbalová Plzeň si ovšem rychle našla náhradu. Posilou Viktorie se podle zákulisních zpráv v zimě stane francouzský útočník Jean-David Beauguel ze Zlína. Klub zatím informací nepotvrdil, nicméně autor osmi podzimních gólů se na stadionu v Plzni nechal vyfotit s dresem Viktorie, což je výmluvné. S českým mistrem již údajně podepsal smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel ze Zlína během utkání v Plzni. Teď do jejího týmu míří...

Článek

Ševci mají smůlu. Beauguelovi končí k 31. prosinci smlouva a k jednání o jejím prodloužení se už nedostanou. Podle zákulisních informací se francouzský kanonýr již v pondělí upsal mistrovské Viktorii.

Plzni nastal velký problém ve chvíli, kdy se jí zranil kanonýr Michael Krmenčík. Pětadvacetiletý český reprezentant musí s přetrženým zkříženým vazem v levém koleni na operaci a kvůli vážnému zranění si pravděpodobně v této sezoně už nezahraje.

Viktoria zatím příchod nové posily nekomentuje. „Soustředíme se na zápas století s Realem Madrid. Více informací sdělíme v následujících dnech," uvedl mluvčí Václav Hanzlík.

Šestadvacetiletý Beauguel působí v české lize od roku 2014. Nejprve prošel Duklou a v lednu 2017 se upsal na dva roky Zlínu. Smlouva mu na konci roku končí, od ledna se tak mohl Plzni upsat jako volný hráč.

Odchovanec Toulouse hrával také v Tunisku a v nizozemském Waalwijku. V české nejvyšší soutěži dosud odehrál 93 zápasů a vstřelil 22 branek. Z toho osm gólů ve čtrnácti zápasech dal na podzim a je tak po Nikolaji Komličenkovi druhým nejlepším střelcem ligy.

Zlínského šéfa odchod zaskočil

Majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka byl z informace o chystaném Beauguelově přestupu do mistrovské Plzně trochu zaskočený. „O tom, že má odejít do Viktorky, vím chvíli. My jsme s ním jednali o prodloužení smlouvy, ale k ničemu to nevedlo. Teď je jasné, že byl domluvený někde jinde. Půl roku ho kurýrujeme, a když je konečně zdravý a střílí góly, tak odejde. Takový je ale život. Když už na jaře nebude, tak prostě nebude," posteskl si viditelně rozladěný Červenka.

Hned ale dodal, že ani avizovaný odchod nebude důvodem, aby Beauguel ve zbývajících podzimních zápasech nenastoupil v základní sestavě Fastavu. „Vždyť ho až do konce roku platíme. Je teď ve formě, tak ať nám ve zbývajících pěti kolech pomůže k nějakým deseti nebo dvanácti bodům a sami ho pak do Plzně dovezeme," zavtipkoval zlínský šéf.

Reklama

Související témata: