Hlavní obsah

Investor z Číny v dalším prvoligovém klubu? V tuto chvíli ne, zní z Moravy i od Mynáře

Praha

Čínské peníze by měly být napumpovány do prvoligového Slovácka, které momentálně nezažívá nejlepší výkonností údobí. Podle isport.cz mají moravskému fotbalovému klubu pomoci řádově desetimiliony po dobu čtyř let. Časový úsek je podle webu ohraničen funkčním obdobím prezidenta Miloše Zemana a kancléře Vratislava Mynáře, jenž má být klíčovou osobou v celé záležitosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hradní kancléř Vratislav Mynář.

Článek

Jasněji by mělo být do konce roku, nyní ovšem Mynář podle deníku Sport chystanou dohodu popírá. „O žádných probíhajících jednáních nevím," sdělil Mynář.

I spolupráce Slovácka se Slavií by měla být výsledkem kontaktů mezi Mynářem a Jaroslavem Tvrdíkem, šéfem Slavie, do níž už čínské prostředky delší dobu putují.

Slovácko se zatím vyjadřuje zdrženlivě. „Žádná jednání mezi klubem a subjektem z Číny v tuto chvíli neprobíhají. Majitelem 1.FC Slovácko i nadále zůstává Zdeněk Zemek, který o případném prodeji klubu neuvažuje." sdělil tiskový mluvčí 1.FC Slovácko Marek Jurák na klubovém webu a dodal: „Samozřejmě jako každý jiný klub v naší lize se nebráníme vstupu silného obchodního partnera, nicméně v současné době žádné konkrétní nabídka na stole neleží."

Reklama