Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:1Teplice na závěr podzimu porazily Zlín a potřetí za sebou vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Moulis 1 : 0
39. Vyhnal 1 : 1
65. Hora 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic na závěr podzimní části ligové sezony doma porazili Zlín 2:1, zvítězili potřetí za sebou a poskočili na osmé místo. "Ševci" naopak v posledních třech utkáních nebodovali a zůstali v tabulce šestí. Zápas 19. kola gólově otevřel ve 30. minutě Pavel Moulis, ještě před pauzou za hosty odpověděl Pavel Vyhnal. Vítěznou branku vstřelil v 65. minutě Jakub Hora.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Pavel Moulis potvrdil svou formu i proti Zlínu.

Článek

Domácí začali velkým náporem a svírali Zlín na jeho polovině. Jindráček nejprve zamířil nad branku a poté jeho střelu vytáhl gólman Dostál. Ve dvou slibných příležitostech neuspěl ani Hora a po Trubačově střele zase překonaného Dostála na brankové čáře zastoupil obránce Gajič.

Tepličtí se dočkali vedoucího gólu ve 30. minutě. Vondrášek poslal dlouhý centr na kraj pokutového území, Moulis se zbavil bránícího Poznara a z úhlu napálil míč pod břevno. Sedmadvacetiletý záložník navázal na minulý vítězný zásah na Spartě.

Pozorný Dostál pak zlikvidoval i pokus Vondráčka, ale Zlín v 39. minutě z ojedinělé akce a první střely na branku vyrovnal. Bartošák nacentroval do šestnáctky a Vyhnal hlavou překonal Grigara. Teplice v lize inkasovaly poprvé po 292 minutách, hosté zase přerušili sérii bez gólu, která se zastavila na 263 minutách.

Severočeši začali také druhý poločas lépe. Kučera ještě z dobré pozice přestřelil, ale v 65. minutě už se domácí prosadili. Krob našel na zadní tyči nepokrytého Horu a ten se i v pádu trefil pod břevno. Na druhé straně Jiráčkovu tvrdou ránu vyrazil Grigar a Poznar z dorážky hlavičkoval nepřesně.

Hosté v závěru sahali po vyrovnání, ale Beauguel nejprve z přímého kopu minul branku, poté jeho střelu z hranice šestnáctky zneškodnil Grigar a do třetice francouzský útočník hlavičkoval mimo tyče.

Zlínští tak venku v nejvyšší soutěži popáté za sebou nevyhráli a na plný bodový zisk v Teplicích čekají od dubna 2003.

Reklama

Související témata: