Hlavní obsah

Trenér Vrba vyhrál fanouškům 11 700 piv, přesto si stoupne za pípu a bude čepovat

Plzeň

Vyhranou sázkou udělal plzeňský kouč Pavel Vrba fanouškům Viktorie hned dvojnásobnou radost. Nejenže mohli jásat, že jejich tým skončil v základní skupině Ligy mistrů na třetí příčce a bude tudíž na jaře pokračovat v Evropské lize, ale ještě pro ně vyhrál 11 700 piv, neboť přesně taková je kapacita stadionu v plzeňských Štruncových sadech. A právě po dnešním závěrečném duelu domácího ligového podzimu, v němž úřadující mistr hostí na svém hřišti Karvinou, bude kouč Viktorie výhru pro fanoušky přebírat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba po vítězství nad AS Řím předvedl ze samé radosti výstavní kotoul.

Článek
Fotogalerie

Pavel Vrba upozornil na problémy s autobusem a římskou policií

V září se trenér Pavel Vrba vsadil se sládkem pivovaru Gambrinus Zdeňkem Polákem, že jeho mužstvo přežije v pohárové Evropě zimu. Pokud by to nesvedl, musel by se postavit v jedné z plzeňských restaurací za pípu a hodinu čepovat fanouškům pivo, v případě vyhrané sázky pak měli dostat fanoušci Viktorie od pivovaru zmiňovaných 11 700 piv.

„Sázím se jen tehdy, když vím, že vyhraju. A protože svému mužstvu věřím, šel jsem do risku," tvrdil trenér Vrba hned po výhře ve středečním závěrečném utkání Ligy mistr s římským AS, že si byl jistý, že navrch bude mít on.

„Děkuji pivovaru za zajímavou výzvu. A fanouškům vzkazuji, že mezi ně v novém roce rád přijdu a budu jim hodinu čepovat pivo bez ohledu na to, že jsem sázku vyhrál," vzkazuje Pavel Vrba.

„Sázku s trenérem jsem prohrál rád," říká mistr varny Gambrinusu Zdeněk Polák, který samozřejmě okamžitě gratuloval Vrbovi a všem plzeňským fotbalistům k třetí příčce a postupu.

„Pro fanoušky máme připravený speciální dárkový box, který dostanou po zápase s Karvinou na speciálních výdejních místech okolo stadionu," informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík, kde příznivci Viktorie vyhrané pivo obdrží. Samozřejmě jen ti, kteří jsou starší 18 let.

Nedělní zápas s Karvinou, jenž má výkop v 15.00, je spojený s tradičním vánočním setkáním viktoriánů. U stadionu budou připraveny dva vánoční stromky, k nimž mohou diváci před zápasem přinést dárky pro zvířátka z plzeňské ZOO i děti z FN Plzeň.

„Jde již o tradiční akci, která se vždy setkala s velkým zájmem viktoriánů," vysvětluje mluvčí klubu a prozrazuje, že po utkání dojde k viktoriánskému vánočnímu přání, aby vše završil ohňostroj.

Reklama

Související témata: