Hlavní obsah

Ozbrojení fanoušci vyzývají Křetínského k personální čistce ve Spartě

Praha

Sparťanská fanouškovská skupina Veteranos Pirates vydala video, v němž vyzývá majitele klubu Daniela Křetínského, aby učinil radikální personální změny v letenském klubu. „Partička oldschoolových hooligans a fanatiků Sparty z federálních dob“, jak jsou Veteranos Pirates označováni fanouškovským webem supporters.cz, pózuje na videu v kuklách a se zbraněmi v rukou. „To, co zde budovalo několik generací sparťanů, jste vy, pane Křetínský, dokázal zlikvidovat s pomocí vašich kamarádů během několika let,“ zlobí se jeden ze zakuklených příznivců.

Foto: repro youtube kanál Veteranos Pirates

Drsný vzkaz tvrdého fanouškovského jádra Sparty. Sparta zatím neuvedla, zda bude věc řešit s policií.

Článek

„Před rokem jste se smáli našemu vyjádření a zmínce o dnu, kde se Sparta ocitla. Stále se válíte smíchy a plácáte se po zádech, jak si to sedne?" táže se muž s kuklou.

„Během zimní přestávky máte možnost, pane Křetínský, ukázat, že máte dobré úmysly, a začít Spartu vést stejně tak dobře a úspěšně, jako vedete své firmy," uvádí příznivec letenského celku, jenž zároveň formuluje jasný požadavek: „Žádáme okamžitý odchod všech těch, kteří nesou odpovědnost za to, kde se Sparta nachází. Od vedoucího mužstva až po vedení klubu."

Fanoušci ve videu nijak neformulují, co přijde, pokud jejich požadavek nebude splněn.

„Vztah s našimi fanoušky neřešíme skrze média, protože nám to nepřijde správné," reagoval pro Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Zatím není ani jasné, zda se klub v souvislosti s výzvou obrátí na policii.

Příznivci Sparty v průběhu podzimu opakovaně dávali najevo nespokojenost s děním v klubu a výsledky týmu.

Podle reakcí na sítích je naštvaly také informace z valné hromady o zvyšující se odměně pro člena představenstva Adama Kotalíka

Drsné video ovšem znamená nebývalý posun.

Reklama

Související témata: