Hlavní obsah

Fotbalový šok! Elitní sudí Příhoda končí kariéru

S pískáním je konec! Fotbalovou ligu řídil čtrnáct let, šanci dostával i v nejtěžších zápasech včetně derby Sparty se Slavií, teď rozhodčí Radek Příhoda ve 44 letech končí kariéru. „Je to tak. Po zralé úvaze s pískáním končím," přiznal zkušený arbitr pro iSport.cz. Prozradil i to, proč se k nečekanému kroku rozhodl během ligové pauzy, a nepočkal na letní přestávku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Radek Příhoda během utkání Sparty s Plzní.

Článek

Respektovaný sudí nebyl podle všeho spokojený s atmosférou kolem komise rozhodčích vedené Jozefem Chovancem i projektu VAR, který se týká využívání videa v nejvyšší fotbalové soutěži. I proto se rozhodl ukončit rozhodcovskou kariéru.

„Vlastně jsem o tomto kroku začal poprvé vážně přemýšlet už v průběhu podzimní ligové části," potvrdil Sportu Příhoda, který platil za fotbalového nadšence. "Fotbal miluji a nebojím se říct, že pro mě je součást životního stylu. Ale na druhou stranu cítím, že je to nyní správné rozhodnutí," doplnil sudí, jenž odřídil v nejvyšší soutěži 237 zápasů. Od roku 2008 byl i na listině FIFA a na svém kontě má 130 zápasů. Další už tedy nyní nepřidá.

Reklama