Hlavní obsah

Dukla bere druholigového kanonýra a obránce

Fotbalová Dukla Praha získala první dvě zimní posily a obě míří na Julisku z druhé ligy. Ofenzivu posledního týmu nejvyšší soutěže se pokusí vylepšit útočník Vojtěch Hadaščok z Vlašimi a obranu pak vyztužit Daniel Kozma z Varnsdorfu. Dukla o jejich příchodu informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Hadaščok v dresu reprezentačního týmu do 21 let během utkání s Itálií.

Článek

Šestadvacetiletý Hadaščok přichází na Julisku jako druhý nejlepší střelec druhé ligy, na podzim v dresu Vlašimi zaznamenal devět branek stejně jako brněnský Magera. Lepší je s deseti góly už jen Ledecký z Českých Budějovic.

Hadaščokovi vyšel hlavně závěr podzimu, když dal v posledních třech zápasech čtyři branky. "Během let ve Vlašimi jsem nastřílel nějakých třicet branek. I přes svou postavu jsem vyloženě útočník. Za pana Havlíčka jsem hrával více z hloubi pole a do zakončení jsem se dostával méně často, teď jsme hráli opět na dva útočníky, což mi svědčí a mám tak blíže do šestnáctky," líčí útočník, který byl za listopad vyhlášen hráčem měsíce.

Bývalý mládežnický reprezentant už hrával nejvyšší soutěž v Liberci, Hradci Králové a Příbrami a v 88 ligových zápasech dal devět branek. Nejvíce zazářil v květnu 2012, kdy dvěma góly v předposledním kole rozhodl o výhře Slovanu 2:0 v Jablonci a přiblížil ho k následnému titulu.

Třiadvacetiletý Kozma naopak nemá na kontě ještě ani jeden prvoligový start. Odchovanec Mladé Boleslavi na sebe upozornil vysokou produktivitou v juniorské lize, ale poté se přesunul do obrany. Na podzim dal v druhé lize dva góly.

Reklama

Související témata: