Hlavní obsah

Domluveno. Posila z Bahrajnu zamíří do Edenu!

Praha
Aktualizováno

Útočník Júsuf Abdalláh Hilál z Bahrajnu je další posilou fotbalové Slavie Praha. Pětadvacetiletý hráč oblékající na podzim dres Bohemians Praha zaujal výkony v první polovině nejvyšší tuzemské soutěže vedení aktuálního ligového lídra, který ve čtvrtek odcestoval na soustředění do Španělska. „Jednání snad spěje ke zdárnému konci," prohlásil Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, před odletem na tréninkový kemp do Marbelly. Pozdě večer pak klub příchod nové akvizice potvrdil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Bohemians Júsuf Hilál.

Článek

Na sociální síti o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a také agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Hilál, jenž se momentálně s Bahrajnem chystá na mistrovství Asie, se stal čtvrtou zimní posilou Slavie, byť jaro ještě v jejím dresu nestráví. Před ním už aktuální lídr ligové tabulky získal záložníky Lukáše Masopusta s Petrem Ševčíkem a obránce Alexe Krále.

"Hilál se stává poslední zimní posilou Slavie. Jarní část ligy zůstane na hostování v současném klubu Bohemians. Slavia naplnila klíčové body své přestupové strategie a hráčský kádr pro jarní část ligy považuje za uzavřený," uvedl Tvrdík na twitteru. Na jak dlouho Slavia s Hilálem podepsala smlouvu, neuvedl.

„Kádr není nafukovací. Mapujeme trh, všechno se vyvíjí. Vždy někdo vystřelí a je důležité posoudit, zda může týmu pomoci a jaký může být jeho progres," pronesl Trpišovský směrem k angažmá reprezentanta Bahrajnu, o jehož příchodu jednal s vedením Bohemians šéf Slavie Tvrdík a sportovní ředitel Jan Nezmar.

Júsuf Hilál na podzim vstřelil v dresu Bohemians 1905 v nejvyšší soutěži pět branek. Do systému trenéra Trpišovského bude aktivním pojetím pasovat. „Júsuf představuje jedno ze jmen, které jsme v průběhu podzimu hodně sledovali. Útočníků na trhu je málo. On má skvělé dispozice, hodně se nám svým projevem líbil. Jedná se o hráče, jehož bychom si chtěli pro budoucnost zavázat," dodal Trpišovský. Bahrajnský reprezentant také skutečně ještě stráví jaro na hostování v kádru Bohemians v Ďolíčku.

„S aktuálním kádrem jsme spokojení. Soustředíme se spíše na hráče, kteří by dorazili v letním období. Nebo klidně i později. Jde prostě o hráče pro budoucnost Slavie," vysvětloval Trpišovský.

Při pohledu na Prahu zasypanou sněhem byl rád, že může s týmem vyrazit na jih Evropy. „V Edenu máme jedno tréninkové hřiště a jednu starší umělku, tudíž bychom museli za tréninky hodně cestovat. Klimatické podmínky jsou navíc složité. Jsem moc rád, že nám vedení umožnilo zařadit do přípravy dvě soustředění v teple," lebedil si Trpišovský.

První soustředění ve Španělsku bude kondiční, následně na přelomu ledna a února absolvuje Slavia herní kemp v Portugalsku. „V Marbelle to bude o vytrvalostní a silové složce, hodně se zaměříme na intenzivní hry s míčem. Všechno je třeba upravit, protože na přípravu máme jen pět a půl týdne," připomínal Trpišovský, že kvůli změně formátu začne jarní část domácí nejvyšší soutěže už druhý únorový víkend.

„Zvolili jsme dva zahraniční kempy s jedním meziblokem v Praze, kdy absolvujeme nejrůznější zdravotní testy a současně se představíme v přípravném utkání fanouškům. Hráči navíc budou mít šanci být alespoň krátkou chvíli s rodinami," komentoval podobu přípravy Trpišovský.

Reklama