Hlavní obsah

Van Buren hlásí velký návrat. V Marbelle dokonce vytvořil rekord

Marbella

Sešívaný smolař roku 2018? Mick van Buren! Nizozemský ofenzivní univerzál kvůli dvěma těžkým zraněním stihl během loňska odehrát pouhé dva soutěžní zápasy. Postupně se však vrací na trávník a na soustředění ve Španělsku již maká naplno. „Už jsem v pořádku a připraven,“ hlásí Van Buren z milionářské Marbelly v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: slavia.cz

Mick van Buren si na footgolfu v Marbelle vykopal lahvinku pěnivého moku.

Článek

Během volna na soustředění zaperlil. Nešlo však o fotbal, slávisté si vyrazili zahrát footgolf. A Mick van Buren na devítijamkovém hřišti překonal rekord. Zvládl ho na 26 úderů.

Snad jde o jeden z důkazů, že nohy mu zase slouží, jak mají. „Ještě nikdy se mi nestalo, abych za kalendářní rok zvládl jen dva zápasy. Už je to však za mnou a těším se, že budu znovu nastupovat. Jsem připraven," ujišťuje fotbalista zarostlý jako ošlehaný mořský vlk.

Věří, že po překonání kalvárie bude ještě silnější. „Jsem člověk, který vždy přemýšlí pozitivně. Díky tomu se mi podařilo těžký rok zvládnout. Lidé okolo mi pomáhali a podporovali mě. Samozřejmě jsem musel tvrdě pracovat. Proto jsem teď v pořádku," líčí Van Buren.

Během podzimního zranění mu Slavia nabídla prodloužení smlouvy, což rád využil.

„Byl jsem šťastný, že klub přišel s dobrou nabídkou v době, kdy jsem byl už šest nebo sedm měsíců zraněný. Cítím se tady oceňovaný, což mi volbu usnadnilo," pochvaluje si 26letý fotbalista.

Reklama

Související témata: