Hlavní obsah

Plzeň - Puskás 0:0Český mistr remizoval s maďarským týmem, Baník sužují deště

Aktualizováno

Viktoriánům se zřejmě remízy zalíbily. Ve středu v prvním zápase na soustředění ve španělské Esteponě fotbalisté mistrovské Plzně plichtili s čínským Wu-chan Čuo-er 1:1, o den později hráli s maďarským Puskásem 0:0. Ostravský Baník je v Turecku, kde stále vydatně prší. Druhé utkání si musel posunout a s polskou Koronou Kielce hrál 3:3. Také Mladá Boleslav na Maltě jen remizovala s tamním Balzanem 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň.

Článek

Doma se soupeři z nižších soutěží vyhrávali, ve Španělsku zatím jen remizují. Puskás je devátý tým maďarské ligy a Plzeň se s ním rozešla bez branek.

Plzeň nastoupila v rozestavení se dvěma útočníky, ale Marek Bakoš ani mladík Tomáš Kepl se neprosadili. Viktorii podržel brankář Aleš Hruška, který pochytal několik šancí.

"Nevěděli jsme pořádně, proti komu hrajeme a jakou mají sílu. V úvodu jsme si soupeře chtěli trochu osahat. Pár jejich náběhů za obranu jsme si pohlídali. Hráli jsme hodně zodpovědně z bloku," líčí kapitán Roman Hubník.

Svěřenci Pavla Vrby v přípravě udrželi neporazitelnost a ve Španělsku ještě vyzvou CSKA Sofia (28. ledna) a New England Revolution ze zámořské MLS (1. února).

Ostravští mají v Turecku velké problémy s počasím. Neustále tam prší, a tak se muselo druhé utkání o pár hodin odložit.

Přestřelka s Kielcemi dopadla smírně, těsně před koncem vyrovnal Jakub Šašinka na konečných 3:3. V prvním zápase Baník porazil Štětín 1:0.

Přípravné fotbalové zápasy:
Ve Španělsku: Viktoria Plzeň - Puskás Akadémia 0:0
Plzeň: Hruška - Ekpai, Hubník, Piroch, Kovařík - Čermák, Bucha, Hořava, Šulc (73. Pačinda) - Kepl (73. Chorý), Bakoš. Trenér: Vrba.
V Turecku: Korona Kielce - Baník Ostrava 3:3 (2:2)
Branky: 38. Gardawski, 44. Soriano, 55. Malarczyk – 13. Kuzmanović, 27. Procházka, 85. J. Šašinka.
Baník: Laštůvka - Pazdera, Stronati, Procházka, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - Baroš, Kuzmanovič.
Na Maltě: Balzan - Mladá Boleslav 0:0
M. Boleslav: Šeda - Klíma (46. Král), Hájek, Chaluš (46. Šušnjar), Fulnek - Hubínek, Takács (46. Tatajev) - Ladra, Matějovský (46. Mašek), Přikryl (46. Ewerton) - Komličenko (69. Tvaroh). Trenér: Weber.

Reklama