Hlavní obsah

Mrzí to. Mohli jsme Plzeň obrat o všechny tři body, netajil kapitán Matějovský, že jeho tým měl na víc

Hlásali, jak chtějí od prvního jarního kola nahánět vedoucí Slavii, jenže namísto toho jí nabídli, aby si vedení v lize ještě víc upevnila a bodové aktivum zvýšila. „To proto, že Mladá Boleslav byla v některých věcech důraznější než my. A i do soubojů chodili její hráči s obrovskou chutí,“ lakonicky glosoval plzeňský kouč Pavel Vrba ztrátu, s níž na úvod jara rozhodně nepočítal. Remíza (1:1) v Mladé Boleslavi je pro obhájce titulu málo, to se ví.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zraněný plzeňský obránce Lukáš Hejda zůstal po zápase v Mladé Boleslavi v nemocnici s otřesem mozku.

Článek

„Nechtěl bych, aby to znělo neskromně, ale jen u remízy přitom zůstat nemuselo. Tentokrát jsme měli s Plzní na to, abychom získali všechny tři body, takže nerozhodný výsledek nakonec mrzí nás," připomínal kapitán Středočechů Marek Matějovský, že jeho tým byl skutečně lepší než mistrovská Viktoria a o body ji obral zaslouženě.

„Vždyť i ten gól jsme dostali prakticky z ničeho, to nebyla ani pořádná šance," zlobilo ho, že jeho tým nakonec inkasoval první.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Marek Matějovský (vzadu) z Boleslavi a Roman Procházka z Plzně.

To nové plzeňské akvizice Kayamba a Beauguel se o to postaraly. První parádním centrem, druhý hlavičkou, proti níž neměl domácí brankář Šeda nárok.

"Dal mi perfektní míč, takže stačilo jen nastavit hlavu," chválil Beauguel gólovou výzvu, kterou dostal od svého spoluhráče.

„Oba dva podali slušný výkon, podíleli se na vedoucí brance, takže jsem s nimi byl spokojen," kvitoval plzeňský trenér premiérové vystoupení zimních posil v plzeňském dresu.

Hejda zůstal po srážce s Takácsem v nemocnici
Byl to moment, při němž zatrnulo divákům v hledišti a aktérům zápasu ještě víc. „Obdivoval jsem hráče, že se po dvou třech minutách dostali zase do zápasu," přiznával mladoboleslavský kouč Jozef Weber, že srážka Takácse s Hejdou na něho hodně dolehla.
Oba šli  ve 4. minutěb do vzdušného souboje, při němž se srazili hlavami a padli k zemi jako podťatí. Zatímco domácí Takács se z rozbitou hlavou a zakrvaveným obličejem zvedl a ze hřiště odkráčel po svých, plzeňského Hejdu odvezla sanitka do nemocnice.
„Jde o otřes mozku, takže zůstává v nemocniční léčbě. Není to ale tak vážné, aby chyběl dlouhodobě," prozradil diagnózu hodně otřeseného Lukáše Hejdy trenér Viktorie Pavel Vrba.
„Naše plány a hru ovšem nucené střídání nijak neovlivnilo. Na hřiště šel Pernica, který odehrál zápas velice dobře, stejně jako odehrál spoustu dobrých utkání už na podzim," odmítl, že by hrůzně vypadající moment měl dopad na výkon a výsledek.

Jenže jediný gól hostům na výhru v Mladé Boleslavi nestačil, i když se dlouho zdálo, že zkušenostmi a rutinou si import tří bodů pohlídají.

Ruský snajpr Komličenko však byl proti. Čtvrthodiny před koncem vnikl do šestnáctky a Hubníkovi nezbylo než ho faulovat, Komličenko pak při následné exekuci pokutového kopu nezaváhal a Plzeň o výhru obral.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Aleš Čermák z Plzně a Matěj Chaluš z Mladé Boleslavi.

„V přípravě se mu nevedlo a dobrý nebyl, ale já se přesto tvářil, že mi to nedělá starosti. Opak byl však pravdou. On však ukázal, že se dovede připravit, takže jsem pochopitelně rád, že hned v prvním jarním utkání navázal na podzimní výkony," kvitoval devatenáctou ligovou trefu Komličenka mladoboleslavský trenér Jozef Weber. Samozřejmě spokojený, že partie skončila remízou.

„Zasloužili jsme si ji. Však jsem po prohraném první poločase hráčům o přestávce připomínal, že by byla škoda tenhle zápas prohrát," těšilo domácího kouče, že jeho svěřenci na apel slyšeli a Plzeň nakonec obrali.

Reklama

Související témata: