Hlavní obsah

Baroš dal povel k výhře Baníku a posunu na třetí místo, Olomouc dobyla Ďolíček

Aktualizováno

Šlágr Plzeň - Slavia přijde na řadu zítra. Sobotní program 21. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři duely. Baník porazil Liberec 2:1 a posunul se na třetí příčku tabulky. Olomouc zvládla přímou záchranářskou bitvu na Bohemians, kde vyhrála 1:0. Příbram porazila Zlín 3:2 a Slovácko vyhrálo nad Karvinou 2:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

První gól zápasu s Libercem vstřelil ostravský Milan Baroš.

Článek
Fotogalerie

Vrcholem sobotního programu byl duel pátého Baníku se sedmým Libercem. Ostrava v lize neporazila Slovan osmkrát za sebou, poslední dva vzájemné zápasy skončily remízou. Tentorkát už se tří bodů dočkala a posunula se tak na třetí místo před Jablonec a Spartu, oba týmy však mají zápas k dobru. Úvodní gól vstřelil kapitán Baroš, druhý přidal Diop. Stronati pak zamířil do vlastní sítě, vyrovnat už ovšem Liberec nestihl.

Tamtamy z Hané hlásily, že pokud kouč Jílek nezvládne ani duel v Ďolíčku, bude se muset z lavičky Sigmy poroučet. K odvoální kouče však není důvod, gól Sladkého zápas rozhodl ve prospěch Sigmy. Klokani přitom v lize neprohráli s Olomoucí v předchozích pěti utkáních, na domácí výhru teď čekají již 10 zápasů od července.

V nejistých vodách skupiny o záchranu se pohybuje také Příbram. U Litavky přestřílela Zlín 3:2, který neporazila v posledních šesti vzájemných zápasech (5 proher a remíza). Výhrou si hodně pomohla, vítězný gól si připsal Mingazov.

Slovácko pod trenérem Svědíkem vyhrálo již páté z šesti kol. Porazilo i Karvinou, která zvítězila v jediném z posledních 12 kol. O výhru 2:0 se postaral Daníček, který dvakrát proměnil penaltu.

Program 21. kola:
Pátek
Teplice - Mladá Boleslav 0:2
Sobota
Bohemians - Olomouc 0:1
Branka: 12. Sladký
Slovácko - Karviná 2:0
Branka: 36. a 55. z penalt Daníček
Příbram - Zlín 3:2
Branky: 44. z pen. Rezek, 48. Jablonský, 60. Mingazov - 27. Poznar, 63. Vyhnal
Ostrava - Liberec 2:1
Branky: 57. Baroš, 70. Diop - 80. vlastní Stronati
Neděle
15:00 Jablonec - Opava
17:00 Plzeň - Slavia
Pondělí
18:00 Dukla - Sparta

Reklama