Hlavní obsah

V Plzni očekávám atraktivní zápas, říká nový trenér reprezentační jedenadvacítky Krejčí

Josef PešoutSport.cz

Nový trenér české fotbalové reprezentace do 21 let Karel Krejčí se naplno ponořil do práce a už od začátku jarní sezony mapuje výkonnost adeptů národního týmu této věkové kategorie. Navštěvuje ligové zápasy a sleduje globálně dění na tuzemské i evropské fotbalové scéně. A stejně jako velké množství fanoušků vyhlíží i nedělní šlágr mezi Plzní a pražskou Slavií. „Určitě to bude atraktivní zápas,“ řekl Krejčí v rozhovoru pro Sport.cz v Teplicích, kde navštívil páteční duel mezi domácím týmem a Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Krejčí na archivním snímku.

Článek

Vraťme se ještě k vystoupení Plzně a Slavie v úvodních duelech play off Evropské ligy.

V Plzni jsem jako asistent a trenér zažil spoustu let, takže evropské poháry z vlastní zkušenosti samozřejmě vnímám jako dobrou konfrontaci pro české kluby. Hráči ji potřebují, aby se posouvali dále. A také vyloženě z pohledu reprezentace by mělo být takových zápasů na klubové úrovni co nejvíce. V Evropě už není jednoduchých soupeřů.

Co říkáte na zimní příchody zahraničních posil do kádru Viktorie Plzeň?

Nechci Plzeň vysloveně komentovat. Dali se prostě touto cestou, když získali Beuaguela a Kayambu. Ti hráli velkou roli v dřívějších klubech, tedy Zlíně a Opavě, a řekli si o lepší angažmá.

Jak vidíte nedělní souboj mezi Plzní a Slavií v lize?

Karty jsou rozdané. Plzeň má ztrátu šesti bodů a potřebuje Slavii porazit, nutně ji zastavit a trošku stáhnout její náskok. Prostě, pokud chce Plzeň zabojovat o titul, bude muset vyhrát. Každopádně očekávám atraktivní zápas, ale netuším, jak dopadne.

Zdá se, že po zimě se už naplno sžíváte se svojí novou pozicí trenéra reprezentační jedenadvacítky.

Jezdím se dívat na hráče, viděl jsem Spartu s Bohemkou, byl jsem i na Dukle s Ostravou. Snažím se sledovat kluky, které máme v kádru. Jeli jsme s manažerem jedenadvacítky Tomášem Zápotočným i do Teplic na Mladou Boleslav, z jejíhož kádru patří do jedenadvacítky věkově tři až čtyři hráči. Mluvili jsme s boleslavským Chalušem i teplickým Žitným. Je lepší vidět kluky naživo než jen z televize.

Kdy vás čeká první sraz s nově se tvořícím výběrem?

V březnu máme soustředění ve Španělsku. Povedlo se nám sehnat zápasy s Islandem a Mexikem. Do jedenadvacítky přecházejí skoro všichni hráči z dvacítky, kterou jsem vedl. Vzal jsem si i realizační tým, takže se už přes rok známe.

Reklama