Hlavní obsah

Odvolaný gól a penalta pro Slavii byly destrukcí Bohemky, posteskl si Hašek

Jásali v euforii ze vstřelené branky! Ale ještě než si fotbalisté Bohemians 1905 vychutnali radost z trefy do sítě Slavie v nedělním duelu 23. kola 1. ligy, sudí na základě pokynu videorozhodčího a situace přecházející gólovému útoku zásah Puškáče odvolal, proti Klokanům nařídil pokutový kop a hostující Souček vstřelil vítězný gól!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem.

Článek

„Byl to extrém Jsem z toho paf," neskrýval rozčarování Martin Hašek, trenér Bohemians 1905 po nedělní bitvě, v níž Slavia nakonec vyhrála o tři branky. Rozhodující byla už ale ta první Součkova z penalty. „Pak už jsme se do zápasu nedostali," uznal Hašek.

Co se přesně v Ďolíčku stalo? Slávista Bořil z levé strany centroval do pokutového území Klokanů, kteří míč odvrátili. Po rychlém výpadu Vaníčka a jeho centru vstřelil Puškáč gól. „Prožívali jsme fantazii. Vstřelili jsme gól, byli v euforii. Až do okamžiku, kdy do utkání vstoupil videorozhodčí. Najednou jsme prohrávali. Šlo o hodně velký negativní zásah do psychiky hráčů. Cítil jsem z nich frustraci. Už jsme se nezvedli," lamentoval Hašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie proměňuje pemaltu proti Bohemians 1905.

Sudí Královec na základě pokynu videorozhodčího Zelinky totiž přezkoumal souboj domácího obránce Krcha se slávistou Masopustem v pokutovém území Bohemians, který předcházel rychlému brejku. „Měl jsem přes Masopusta ruce, což byla moje nešikovnost a hloupost. Nezatáhnul jsem, nešlo o žádnou intenzitu. Prostě se mu najednou podlomily nohy," hájil se Daniel Krch. „Jestli to byl zákrok na penaltu? Šedá zóna," zlobil se Hašek.

Nešťastný moment, připustil Královec

Sudí Pavel Královec měl však jiný názor. Vstřelenou branku odvolal a nařídil penaltu pro Slavii. „Vyhodnotil jsem situaci jako pokutový kop, šlo o faul v podobě držení," konstatoval hlavní rozhodčí. Jde o hodně nešťastný moment, ale řídili jsme se protokolem VAR. Nebyl prostor přerušit situaci v neutrální zóně. Pro fanoušky a veřejnost je to asi nepochopitelné, ale nemohli jsme udělat nic jiného. Představte si, že bych přerušil útok Bohemians a na základě videa bych následně zjistil, že o pokutový kop nešlo," popisoval Královec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians a Lukáš Masopust ze Slavie Praha během utkání 23. ligového kola.

"Zlomilo nás to. Šlo o hodně velkou ránu. Oslavovali jsme gól a najednou prohrávali," posteskl si Krch. „Byla to destrukce fotbalu, destrukce Bohemky. Používání videa se musí nastavit tak, že bude plně funkční ku prospěchu fotbalu. Není možné, aby bylo jen na některých zápasech," čertil se Hašek.

Reklama