Hlavní obsah

Kanga proti Plzni vedle Dočkala? Vyhovíme si, napíná kapitán rivala

Praha

Znají se tak dobře, že těžko jeden druhého něčím překvapí. Každá taktická varianta vyslaná do tábora soupeře je tak před fotbalovou bitvou Sparty s Plzní dobrá. Letenští před sobotním šlágrem otevřeně rozebírají, že by jako žolíka mohli vytasit Guélora Kangu. Gabonský záložník, a po Tettehovi druhý nejlepší střelec týmu, nezasáhl do minulých dvou ligových kol.

Bude duel Sparta - Plzeň zápasem, ve kterém padne jediný gól? Video: Sport.cz

 
Článek

Ještě na Dukle se jednou trefou podílel na šťastné výhře 3:2. V 60. minutě však byl Kanga střídán a od kouče Ščasného dostal za uši, že nedrží svěřený prostor. Jakmile se vrátil Dočkal, na afrického záložníka už dvakrát místo v setavě nezbylo..

Proti Plzni ano? „Za mě je Kanga fotbalista mimořádných kvalit. S každým takovým se hraje dobře. V zápase jsem zatím neměl takovou možnost, ale vidím, jak si rozumíme na tréninku. Žádný problém nevidím. Umíme si vyhovět," ujišťuje Bořek Dočkal.

Výraznou roli budou hrát standardky, říká Bořek Dočkal před soubojem s PlzníVideo: Sport.cz

Trenér mu přizvukuje. Zařazení Kangy hodně zvažoval jak před posledním duelem v Liberci, tak o přestávce zápasu.

„Zachoval by klid na míči a pomohl by nám hodně při rozehrávce. Je to pan fotbalista, nikdo ho neodepsal! Jen pitomost, která se objevila," durdí se Zdeněk Ščasný.

„Bude znovu hrát. Kanga je pro mě stále velmi platný hráč," ujišťuje trenér.

Úsporná Viktoria vyrovnala rekord pražských S

Sparta v Liberci vyhrála 1:0 a kapitán si cení, že je schopná urvat i bitvy, které jsou o jediném gólu.

Tentokrát však narazí kosa na kámen. Také Plzeň porazila Jablonec nejúspornějším skóre. Již podeváté v sezoně, čímž vyrovnala rekord Slavie (1985/86) a právě Sparty (1997/98).

„Neříkám, že sobotní utkání bude o jednom gólu, ale samozřejmě většinou v takových zápasech první gól hodně ovlivní další vývoj. Kdo půjde do vedení, bude mít obrovskou výhodu," uvědomuje si Dočkal.

Moc dobře si pamatuje svou poslední letenskou konfrontaci s Plzní a porážku 0:3.

„Šlo přesně o zápas, který rozhodl takový moment. Před poločasem jsem nedal penaltu, Plzeň vedla a ke konci využila brejky. Byli tehdy hodně efektivní. Pokud se tým ve vzájemných duelech dostane do vedení, pak už může čekat na přečíslení a hrát ze zajištěné obrany," avizuje Dočkal.

Zápas Sparta - Plzeň se hraje v sobotu od 17:30. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama