Hlavní obsah

Tři nahrávky, jeden gól. Frydrych se do sestavy Slavie vrátil ve velkém stylu

Praha

Povedená partie, kterou Michal Frydrych sehrál. Na to, že se v základní sestavě pražské Slavie neobjevil od konce listopadu, tedy docela určitě. Vždyť nejenže dal ostravskému brankáři Laštůvkovi třetí gól, jímž vysokou výhru svého týmu v duelu čtyřiadvacátého ligového kola podtrhl, ale u tří dalších slávistických branek asistoval. „Jednou jsem dal za zápas dva góly, ale že bych byl takhle produktivní, to si fakt nepamatuji,“ nepopíral Frydrych po vydařeném návratu do základní jedenáctky Pražanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují vstřelený gól v duelu s Baníkem.

Článek

Trenér Trpišovský netajil, že proti Baníku vás postavil i proto, že právě z Ostravy jste do Slavie přišel, takže spoléhal i na vaši zvýšenou motivaci. I vy jste ji pociťoval?

Pro mě bylo tou největší motivací, že jsem mohl po čtyřech měsících zase nastoupit v základu a ukázat trenérovi, že jsme nachystaný a mohu hrát s kýmkoli.

I v pohárové odvetě Evropské ligy se Sevillou, v níž nemůže nastoupit vykartovaný Coufal? Věříte, že jste si gólem a asistencemi řekl o místo v sestavě i pro čtvrteční utkání?

To by měla být otázka pro trenéra. Mně šlo o to, aby viděl, že připravený jsem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté měli důvod k radosti, Baník z Edenu vyprovodili čtyřgólovým debaklem.

V samém úvodu střetnutí se vám ale muselo pořádně zajiskřit před očima, když jste se hlavami srazili s Fleišmanem...

Bylo to nezaviněné, protože oba jsme se vrhli po balónu hlavou a ve vzduchu se srazili. Já to odnesl boulí, Jirka roztrženým čelem, ze kterého mu začala téct krev.

A právě v ten moment, kdy mu obvazovali hlavu a Baník hrál jen v deseti, jste udeřili a dali první gól. Nevyčítali vám to bývalí ostravští spoluhráči?

Jen jsme se po zápase, který jsme až v samém závěru dotáhli k jednoznačnému výsledku, pozdravili, takže na to nepřišla řeč. Pravdou ale asi je, že v tu chvíli jim jeden hráč mohl v obraně chybět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust slaví vstřelenou branku Baníku Ostrava.

K jednoznačnému výsledku jste ho pomohl dotáhnout hlavně vy, neboť jste už v nastaveném čase přidal třetí gól, který jste ale vlastně neslavil.

Nepřipadalo by mi to vhodné. V Baníku jsem vyrostl, vychovali mě tam, nosil jsem  dokonce kapitánskou pásku, takže k němu mám pořád velký respekt.

Před druhou Plzní teď už respekt mít nemusíte, když máte na prvním místě tabulky zase šest bodů k dobru.

Tam jsme tři body ztratili, takže jsem rád, že jsme Plzni zase odskočili. Když ale budeme předvádět fotbal, jaký převádíme a dívat se především sami na sebe, nemusíme se strachovat nikoho a před ničím.

Reklama