Hlavní obsah

Nejlepší regenerace? Péče o synka, směje se stoper před pekelným programem

Radek MalinaSport.czPrávo

Pekelný program čeká fotbalovou Slavii Praha. V nadcházejících dvaceti dnech odehraje šest zápasů. Kromě ligových povinností čeká na ligového lídra duel domácího poháru a dvě čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea. „Mnohdy je při tak nabitém kalendáři důležitější regenerace psychická než fyzická," přemítá Ondřej Kúdela, obránce Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Praha Ondřej Kúdela.

Článek

„Jde o klíčovou pasáž sezony, podle níž se bude všechno hodnotit," měl jasno dvaatřicetiletý obránce, jehož se spoluhráči čeká v úterý duel Mol Cupu s Karvinou, následuje v sobotu ligové utkání na Dukle, pak domácí čtvrtfinále Evropské ligy s Chelsea, derby se Spartou, odveta evropského poháru v Londýně a duel tuzemské nejvyšší ve Zlíně.

„Půjde o nesmírně náročný zápasový blok. V nadcházejících zápasech nikoho nebude zajímat, jestli jsme hráli krásně a dobře, ale jaké jsme měli výsledky. Jsme nepopsatelně šťastní za možnost konfrontace s Chelsea, byť jde o dva zápasy navíc. Ale o zápasy, které hráče mentálně i fotbalově posouvají," říkal Kúdela, který si navíc nemohl odfrknout ani během reprezentační přestávky, neboť nejprve jen sledoval jako náhradník kvalifikační duel v Anglii a následně naskočil do souboje s Brazílií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela v souboji s teplickým Červenkou

„Úžasné zápasy. Výjimečné. Nemluvím jen o střetnutích v národním týmu, ale i o nadcházejících bitvách s Chelsea. Bylo by hezké, kdybychom v tom ještě pokračovali," zasnil se Kúdela, že by se ani trošku nezlobil, pokud by i samotný finiš ligové soutěže měla Slavia protkaný dalšími duely Evropské ligy.

„Je třeba hlavně využít každou volnou chvilku k regeneraci. Únava se kupí, tělo s tím občas bojuje. Někdy zápasy bolí méně, ale najdou se i bolestivější. Každý z nás má vyzkoušené vlastní věci, které rychle fungují," popisoval Kúdela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Slavie před slavnou odvetou osmifinále Evropské ligy se Sevillou.

„Já si hlavně hlídám stravu, abych měl kvalitní potraviny. A dobrý spánek. Nejde totiž jen o program na stadionu. Je potřeba myslet na zápasy a nabitý program i doma, odpočívat prakticky neustále," neskrýval Kudela, že nestačí jen masáž, vířivka či procedury dostupné v rámci slávistické šatny.

„Občas je důležitější regenerace psychická než fyzická. I proto se doma nezříkám péče o synka. Jde o příjemné rozptýlení, na které se pokaždé moc těším," říkal otec malého Ondry, jenž se narodil v létě minulého roku.

„Pečování o něj je radost. Dokonale si vyčistím hlavu. Pomáhám ženě, jak jen mohu. Navíc mám obrovské štěstí, protože malý zalehne v osm večer a budí se ráno kolem půl osmé, tudíž i já mám dost prostoru se vyspat," odtajnil Kudela vlastní recept na regeneraci.

Reklama

Související témata: