Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 0:0Bohemians neprohráli už šest utkání v řadě

Praha

Fotbalisté Bohemians ve druhém kole skupiny o záchranu remizovali doma se Slováckem bez branek. "Klokany" dělí od Příbrami, která je na pozici znamenající účast v baráži, dva body, Slovácko čtyři. Bohemians natáhli sérii neporazitelnosti na šest utkání.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Filip Hološko ze Slovácka a Lukáš Pokorný z Bohemians v akci během nejvyšší soutěže fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrté minutě prověřil Vaníček střelou z vápna pozornost hostujícího brankáře Trmala. O tři minuty později se na druhé straně předvedl gólman Fryšták, který vyrazil Hološkovu tvrdou střelu mířící na vzdálenější tyč. Žádnou jinou šanci si Slovácko v prvním poločase nevytvořilo.

V 18. minutě vyslal Bartek dlouhý nákop, který Trmal podběhl, ale naštěstí pro něj jeho spoluhráč Reinberk odkopl míč do bezpečí. Vzápětí se Vaníček ocitl v podobné pozici jako ve čtvrté minutě, jenže Trmal si s jeho zakončením poradil. V 36. minutě vyslal v šestnáctce Bartek přízemní střelu, se kterou si Trmal bez potíží poradil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fanoušci Slovácka během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Dvě minuty před koncem prvního poločasu využil Záviška otevřené obrany Slovácka, ale z šestnáctky vypálil těsně vedle branky na vzdálenější tyč. "Klokani" nadále útočili, ale herní převahu v úvodní pětačtyřicetiminutovce do skóre nepromítli.

Ve druhém poločase se dlouho čekalo na vážnější akci. V 71. minutě překonal hostující Navrátil z dorážky Fryštáka, kvůli ofsajdu však gól neplatil.

V závěrečné desetiminutovce základní hrací doby převzali aktivitu Bohemians. V 80. minutě hlavičkoval Hilál po rohovém kopu Vaníčka těsně nad. O chvíli později Jindřiškovu hlavičku po Dostálově centru zastavil u tyče Trmal.

Bohemians jsou nejhorším domácím týmem soutěže. V posledních patnácti ligových zápasech zvítězili v Ďolíčku pouze jednou. Dvanáctým nerozhodným výsledkem potvrdili "Klokani" pozici remízového "krále" ligy. Slovácko na stadionu Bohemians nezvítězilo popáté za sebou.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Melichar. ŽK: Juroška (Slovácko). Diváci: 3812.
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek (75. Ljovin), Bartek - Záviška (63. Reiter), Puškáč (58. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Havlík, Daníček, Janošek - Navrátil (84. Divíšek), Hološko (66. Diviš, 75. Zajíc), Kalabiška. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: