Hlavní obsah

Trenér Slovácka Svědík výhru věnuje zesnulému Adamu Svobodovi

Za pět minut bylo téměř hotovo! Fotbalisté Slovácka zaskočili Opavu před svými fandy dvěma rychlými góly, a i když pak trochu polevili, tři body si bez problémů pohlídali. Hradišťský tým si vítězstvím 4:1 v předstihu zajistil záchranu v nejvyšší soutěži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Juroška ze Slovácka a Petr Zapalač z Opavy v souboji během utkání první ligy.

Článek
Fotogalerie

„Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Je to veliká úleva," svěřil se bezprostředně po závěrečném hvizdu šťastný kapitán Slovácka Vlastimil Daníček, který v utkání se Slezany proměnil už pátou penaltu v tomto prvoligovém ročníku a zůstává tak dál stoprocentní. „Až druhý den mi zřejmě dojde, že už máme po jinak zcela šílené sezoně klid. A moc mě těší, že jsme si záchranu vybojovali sami. Nikdo nám nemusel pomáhat," cení si.

Nadšení netají ani hradišťský trenér Martin Svědík. „Moc nám pomohl skvělý vstup do zápasu. Pak jsme se sice trochu kopali za uši, avšak nic podstatného jsme Opavě nedovolili. Výsledek je pro nás tentokrát mnohem důležitější než předvedená hra. Vítězství bych rád věnoval nahoru svému zesnulému kamarádovi Adamu Svobodovi," uctil památku bývalého brankáře hokejové reprezentace, který si vzal tragicky život.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vlastimil Daníček ze Slovácka se raduje z gólu v utkání s Opavou.

Svědík s povděkem kvituje, že splnil cíl, s nímž do Slovácka v listopadu přišel. „V hlavě jsem měl pořád loňské jaro, kdy jsme s Jihlavou navzdory předchozím výborným výsledkům kvůli nezdaru v posledním střetnutí s Karvinou spadli do druhé ligy. V Hradišti se to opakovat nebude," oddechl si.

Opavští musí ještě o definitivní setrvání mezi elitou zabojovat. „Na Slovácku jsme dostali na úvod facku, dvougólové manko se těžko dohání. I když jsme se po dvaceti minutách zlepšili, k vyrovnání jsme měli bohužel daleko. Teď musíme v sobotu nutně porazit doma Příbram. To bude utkání na krev," tuší gólman Vilém Fendrich.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Zajíc ze Slovácka, Jaroslav Svozil z Opavy a brankář Opavy Vilém Fendrich.

Rovněž kouče Opavy Ivana Kopeckého trochu zaskočilo, jak Příbramští vítězstvím v Praze na Bohemians skupinu o záchranu zdramatizovali. „Pořád máme ale všechno ve svých rukách. S pomocí našich skvělých fandů musíme o víkendu důležité utkání zvládnout," předsevzal si.

Reklama

Související témata: