Hlavní obsah

Disciplinárka si podá Limberského. Trumfne dvěma vztyčenými prostředníčky rebela Řepku?

Praha
Aktualizováno

Gesto, které je na všech hřištích jednoznačné. Nebylo mnoho lidí, kteří si ho při nedělním šlágru 26. kola Synot ligy na Letné všimli. Na některých snímcích jsou ovšem oba vztyčené prostředníčky před fanoušky Sparty zřetelně zachyceny. David Limberský proto bude muset před disciplinární komisi Fotbalové asociace ČR. Ta s obráncem Viktorie Plzeň ve čtvrtek oficiálně zahájila řízení.

Foto: Profimedia.cz

Disciplinární komise FAČR zahájila řízení s plzeňským obráncem Davidem Limberským za vulgární gesta k fanouškům.

Článek

Ani poslední duel nesmiřitelných rivalů se bez excesů neobešel. Začaly již před zápasem, kdy sparťan Jiráček odmítl podat ruku Limberskému a jeho spoluhráč Costa zase Petrželovi.

Reprezentant David Limberský je od nafilmované penalty ve vzájemném duelu pro fanoušky Sparty veřejným nepřítelem číslo jedna. V neděli mu znovu nadával celý stadión. Když pak Viktoria triumfálně zvítězila 3:0, odvděčil se jim obránce po svém - vytasil na ně oba vztyčené prostředníčky.

Sparťanský rebel Tomáš Řepka ukázal v dubnu 2011 jabloneckým divákům prostředníček jen jeden. Hájil se, že mu vyhrožovali zabitím syna. Disciplinárka na jeho obhajobu nedala a napařila mu stopku na dvě utkání, Sparta navíc musela zaplatit pokutu 50 000 korun.

Otázkou je, zda teď Limberský bývalého sparťanského bouřliváka trumfne, když hanlivé gesto ukázal hned obouruč. Reprezentační obránce je předvolán na další zasedání disciplinárky v příštím týdnu.

Měl by být David Limberský za vulgární gesta fanouškům na Letné dodatečně potrestán?
Ano
62,7 %
Ne
37,3 %
Celkem hlasovalo 35559 čtenářů.

Reklama