Hlavní obsah

Znám ty partyzány, Davida s pozdní pubertou také, pohrozil Pelta, že Limberský může jít z kola ven

Praha

Nepředělají ho. Natož aby ho změnili. Za dva vztyčené prostředníčky určené po vítězném ligovém klání na Letné sparťanským fanouškům mu namísto zastavení činnosti nařídili vychovávat malé kluky a on mezi ně zapadl se vším všudy. Jako velký malý kluk. Alespoň si musel pohladit a polaskat volant, když s ním nemohl cestou na plzeňské oslavy mistrovského titulu točit. Za podzimní bouračku v pražských ulicích v alkoholovém opojení mu sebrali na rok řidičák, takže si tehdy po vstřelení gólu alespoň zatočil volantem imaginárním. Mimochodem, na příbramském trávníku, který zřejmě k úletům a excesům provokuje, o čemž by teď opilí sudí Pilný s Jechem mohli vyprávět svou ságu.

Limberský ve víru mistrovských oslav málem zapomněl na medailiVideo: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

 
Článek

Celý on.

Nepoučitelný, nenapravitelný.

Prostě Limba.

Zatímco jeho spoluhráči cestou na mistrovský piedestal nachystaný po duelu s Jabloncem na korunovaci šampiónů pokorně sklonili u hostesek hlavu a nechali si na krk pověsit medaili, on, držíc jednou rukou dcerku Natálku a druhou nezbytné šampaňské, pospíchal za spoluhráči, jako by tu placku ani nechtěl.

Jako by mu už zevšedněla a ty tři předchozí mu stačily.

Jasně že tomu tak není, to se jen nechal unést, jako už mockrát.

I třeba vyřváváním plzeňského davu parodujícího letenské ochozy, jaké že to je ten jejich zbožňovaný Limba hovado, což mu pokaždé udělá náramně dobře a uvede ho do takového transu a euforie, že i na mistrovskou medaili zapomene.

Ani memento na Vrbu v něm nezůstalo

A poňoukne ho i k tomu, že si sedne na místo řidiče klubového autobusu a polaská se s volantem, když už řídit nesmí, i když ví, že právě na něco podobného lační paparazzi číhají a v tu ránu začnou mačkat o sto šest spoušť.

Úlet za úletem.

Jeden exces a extempore za druhým.

Volovina za volovinou.

Klukovina za klukovinou.

Jemu snad ale ani nedochází, že se něčeho nevhodného dopouští, že provokuje a podněcuje nové a nové debaty, jaký ten Limberský vlastně je.

A v paměti mu nezůstane jako memento ani ostré entrée reprezentačního trenéra při tiskové konferenci, kde se Pavel Vrba opakujícími se dotazy na Limberského dopálil natolik, že pohrozil odchodem, pokud ještě jeden zazní.

Všechno zbytečné.

Fotbalem by se mohl živit úplně jinde

„Kdyby takovýchto věcí nebylo, hrál by jinde než v Česku a díky svým fotbalovým kvalitám by se živil v jiných soutěžích," povzdechl si Limberského klubový trenér a Vrbův asistent u národního týmu Karel Krejčí poté, co si Plzeň odbyla po konfrontaci s Ostravou mistrovskou korunovaci nanečisto, zato se vší parádou.

Však Davidovi k jeho extempore své v průběhu sezóny řekl, to Krejčí prozradil také. A že z nich nadšený nebyl, rovněž dodal.

Jenže k čemu to bylo, když za deset dnů přišla korunovace oficiální a Limberský s rozzářenýma očima velkého malého rošťáka seděl za volantem autobusu a dával nejen fotbalovému národu podnět k debatám, k čemu vlastně je výchovný trest strahovského tribunálu nařizujícího, že namísto zastavení činnosti na jeden až čtyři zápasy bude za urážlivé gesto Limberský trénovat a svým příkladem vychovávat malé kluky?!

„Přišlo nám to jako trest příhodnější, protože má výchovnější charakter," musel ex post splakat nad svým dobrým úmyslem šéf disciplinárky Richard Baček.

Pelta ty Vaňky a jeho kamarádíčky zná

Vládce nad českým fotbalem Pelta neplakal, ale rozpálil se.

Jako by neměl starostí a problémů dost. Jako by nestačila ostuda s opilým Pilným a Jechem, kterou se teď na internetu baví celý svět. Jako by se do Limberského duše už nenamluvil dost a dost.

„Nevím, zda šlo o nějakou jeho další recesi, nebo výsměch situaci, ale každopádně to bylo nevhodné a neetické. Limberskému už je sice dost let, ale je to pořád kluk. Malé velké dítě s takovou zpožděnou pubertou, takže je s ním třeba pracovat," lámal si Pelta přesto hlavu s nepoučitelným reprezentantem, jenž samozřejmě nebude chybět v nominaci na EURO.

„Zvláště, když vím, s kým se kamarádí. S různými Vaňky, s kluky, které znám, protože mi v Jablonci prošli rukama. Partička partyzánů. Věřme, že se David z té pozdní puberty dostane. A jestli se z ní nedostane, bude dalším, kdo půjde z kola ven," pohrozil Limberskému Pelta.

Jenže není naivní si myslet, že na velké malé kluky se zastydlou pubertou podobné pohrůžky platí?!

Dřív je tátové, ba i vládci, řešili jinak.

Třeba rákoskou. Ta pomáhala...

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Slovácko zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  Hradec Králové - Slavia zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  Ostrava - Liberec zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  Plzeň - Teplice zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  Zlín - Karviná zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  Olomouc - Sparta zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  Jablonec - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  Bohemians - Pardubice zítra 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články