Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 2:2Výhodnější pozici v předkolech Evropské ligy získal v přímé bitvě Liberec!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Rada 1 : 0
74. Pulkrab 1 : 1
76. Rada 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Třetí místo, znamenající nasazení až do 3. předkola Evropské ligy, pro sebe získal Liberec. V přímé bitvě remizoval v Mladé Boleslavi 2:2, což mu stačilo k udržení bronzové příčky. Po 30. kolech má o bod víc než Středočeši. Ti budou mít druhou možnost pro nasazení do 3. předkola ve středečním finále MOL Cupu s Jabloncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

V první šanci se objevili Severočeši, v 17. minutě přihrál Bakoš pod sebe Bartlovi, který zblízka z úhlu střílel přesně do míst, kde stál gólman Diviš. Za dvě minuty udeřili domácí z trestného kopu záložníkem Radou. K překvapení všech na stadiónu jeho centr z velké vzdálenosti zapadl nikým netečován k zadní tyči. Brankář Slovanu Koubek neměl čisté svědomí.

Hosté však bleskově odpověděli, v 22. minutě se prosadil z hranice velkého vápna Breite. Směr jeho rány změnil jeden z domácích hráčů. Ve 34. minutě si mohli Středočeši vzít vedení zpátky: Fleišman si na levém křídle narazil míč s Kalabiškou a přesným centrem našel Ščuka. Jeho volej z pozice penalty ale letěl nad branku. V závěru poločasu zahrozil liberecký Vůch, jehož ránu Diviš nadvakrát zkrotil.

Po přestávce nejprve dvakrát po sobě pálil Ščuk, jenže ani jednou nemířil přesně. V 73. minutě hostující kouč Trpišovský poslal na hřiště Pulkraba, který za necelých 60 vteřin poslal Slovan do vedení - 1:2! Jenže Boleslavští rychle kontrovali, z přímého kopu se podruhé trefil Rada. V dramatickém závěru mohl definitivně rozhodnout z brejku Vůch, ale Diviš vytáhl výtečný zákrok. Záložníka Slovanu to mrzet nemuselo, skóre se do konce utkání už nezměnilo. Třetí místo tak slaví Liberec.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 2:2 (1:1)
Branky: 19. a 76. Rada - 22. Breite, 74. Pulkrab. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Fišer. ŽK: Magera - Hovorka, Pulkrab, Sýkora. Diváci: 4151.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl (57. Klobása), Čermák, Kalabiška - Magera. Trenér: Jarolím.
Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný, Hovorka, Sýkora - Folprecht, Breite - Bartl (87. Sackey), Shala (59. Obročník), Vůch - Bakoš (64. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: