Hlavní obsah

Jech následoval kumpána Pilného. Disciplinárka udělila opilému sudímu dvouletý trest

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala rozhodčího Jiřího Jecha, jenž se podílel na řízení zápasu 29. ligového kola v Příbrami pod vlivem alkoholu, zákazem výkonu funkce na dva roky. Stejný trest dostal před týdnem další opilý sudí ze zmíněného utkání Marek Pilný. Jech navíc musí zaplatit pokutu 100 tisíc korun, což je o 50 tisíc méně než Pilný.

Foto: Václav Michal/Šálek Kamaryt, ČTK

Rozhodčí Marek Pilný (vlevo) a Jiří Jech.

Článek

Jech, který byl minulou středu v Příbrami v roli brankového rozhodčího, působil na hřišti od úvodu viditelně pod vlivem alkoholu a podle některých informací se údajně na hřišti dokonce vymočil. O den později ho komise rozhodčích stejně jako Pilného vyřadila z listiny pro profesionální soutěže a přišel o licenci sudího.

Na rozdíl od Pilného se Jech minulý pátek nezúčastnil zasedání disciplinárky a dorazil až na dnešní jednání v doprovodu právního zástupce. K trestu se nechtěl vyjádřit.

Ostudou se baví celý svět

Český fotbal si skandálem každopádně uřízl velkou ostudu. Kauza opilých rozhodčích baví fanoušky nejen doma, ale také v Evropě a daleko za jejími hranicemi...

„Zažil jsem ve fotbale hodně, ale tohle překonalo vše. Tito jednotlivci bezohledným chováním poškodili a vrhli stín na tisíce slušných hráčů, funkcionářů i rozhodčích. Je to absolutně nemyslitelné, navíc v utkání, kde jde o poháry a sestup," rozohnil se strahovský šéf Miroslav Pelta po sezení s rozhodčími.

Marek Pilný se už za ostudu omluvil. "Strašně moc mě to mrzí, nevím, co víc k tomu říct. Ale znovu tvrdím: je to moje selhání, český fotbal za to přece pykat nemůže. Pykám za to já, příbramské odpoledne mi obrátilo život naruby. Jsem teď na kolenou, ale chci zase vstát a jít," řekl v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Následně také odstoupil z funkce místopředsedy Krajského fotbalového svazu Hradec Králové.

Reklama