Hlavní obsah

Odloženo! Proti zápasu Brna se Slavií se postavilo počasí

Aktualizováno

Vytrvalý liják a bouřka znemožnily odehrát v nedělním večeru v Brně poslední utkání úvodního kola nového ročníku fotbalové ePojisteni.cz ligy. Sudí Pavel Královec rozhodl tři minuty před výkopem po obhlídce trávníku o odložení zápasu mezi Zbrojovkou a Slavií. Náhradní termín bude určen až podle úspěšnosti Pražanů v předkole Evropské ligy.

Foto: Twitter

Duel 1. kola ePojisteni.cz ligy mezi Brnem a Slavií musel být kvůli podmáčenému hřišti odložen.

Článek
Fotogalerie

„Hrací plocha byla jednoznačně nezpůsobilá, pokrytá vrstvou vody. Kvůli regulérnosti a bezpečnosti hráčů jsme střetnutí zrušili. Nemělo smysl ani využít možnosti dvacetiminutové čekací doby, protože předpověď počasí nedávala naději na zlepšení," odůvodnil Královec svůj verdikt.

Zástupci klubů s jeho rozhodnutím souhlasili. „Chtěli jsme hrát, byť jsme před důležitou pohárovou odvetou v Portugalsku hodlali pošetřit Škodu a lehce zraněného Keniu. Na promáčeném hřišti to ovšem skutečně nešlo. Hned se začneme připravovat na pohár," plánoval slávistický kouč Dušan Uhrin mladší. V obdobném duchu hovořil i kapitán týmu z Edenu Jiří Bílek. „Máme sice široký kádr, ale takhle aspoň ušetříme síly na Rio," našel pozitivum.

Brněnský trenér Svatopluk Habanec musel oželet svoji premiéru na lavičce Zbrojovky. „Má to výhodu, že jsme neprohráli," zavtipkoval. „Hřiště bylo pod vodou, hrát skutečně nešlo. Těžko říct, zda je pro nás odložení výhodné či nikoli. Slavia sice nebyla kompletní, ale nám se možná zase do příště uzdraví Polák s Lackem," přemítal.

Na brněnskou ligovou premiéru zmizely v předprodeji čtyři tisíce vstupenek, domácí klub očekával sedmitisícovou návštěvu. „Zakoupené lístky zůstanou s největší pravděpodobností v platnosti i pro náhradní termín," informoval mluvčí Zbrojovky Martin Lísal.

Reklama

Související témata: