Hlavní obsah

Plzeň i Sparta ztratily, ligu vede Mladá Boleslav

Praha
Aktualizováno

Jablonec se v sobotu ujal vedení v tabulce, fotbalová ePojisteni.cz liga je však teprve na začátku. Dnes se na první příčku vyhoupla Mladá Boleslav výhrou 1:0 v Příbrami. V prvním z nedělních duelů 2. kola mistrovská Plzeň jen remizovala 1:1 s Bohemians 1905. Na Kopicův gól odpověděl debutant Martin Hašek mladší. Liberec hrál 1:1 s Jihlavou. Sparta v Teplicích jen remizovala 0:0, domácí trefili břevno a hosté v závěru zase tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vpravo) a zklamaní hráči Sparty po remíze v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Utkání v Plzni bylo pikantní pro oba trenéry. Roman Pivarník v létě po dvou letech v Ďolíčku zamířil právě do Viktorie a v Bohemians 1905 ho nahradil Miroslav Koubek, který v předminulé sezóně dovedl Plzeň k titulu.

Domácí byli jasným favoritem, vždyť Klokani prohráli všech sedm posledních zápasů v Plzni, kde naposledy zvítězili v roce 1996. Však také domácí Kopic brzy otevřel skóre, ovšem ještě do poločasu mazáckým lobem vyrovnal ligový debutant Martin Hašek mladší, dvacetiletý syn známého internacionála. Do Bohemky přišel před třemi týdny hostovat ze Sparty. Hašek měl ve druhé půli další tutovku, ale vychytal ho Kozáčik. Tlak Plzně pak vyzněl do prázdna.

Bolka loupila v Příbrami, Rabušic v Liberci

Mladá Boleslav v týdnu vypadla z Evropské ligy a náladu si spravila v Příbrami. Výhru a první místo v tabulce jí trefil záložník Rada. Navíc mohlo jít o rozlučku s koučem Jarolímem, který míří k reprezentaci. Bolka prohrála jediné z posledních 14 ligových utkání.

Jihlava získala v týdnu útočníka Rabušice, který v minulé sezóně hostoval v Liberci. Teď se k Nise vrátil a připravil domácí o výhru... Slovan totiž díky gólu Baroše vedl, střídající Rabušic pak ovšem došel pro penaltu a Urdinov ji proměnil. Modrobílí tak na první ligovou výhru dál čekají.

Spartu po výbuchu v Bukurešti čekala zkouška na Stínadlech, kde jí to zrovna moc nejde. V posledních třech ligových zápasech v Teplicích nevyhrála (2 remízy, 1 prohra) - a vítězství se tu po bezbrankové plichtě nedočkala ani tentokrát. Trenér Ščasný před angažmá na Letné vedl právě Teplice a dva dny po zápase oslaví 59. narozeniny. Výhru jako dárek mu ovšem jeho tým nedal.

Program 2. kola:
Sobota
Karviná - Brno 1:1
Hradec Králové - Jablonec 1:2
Slovácko - Dukla 2:2
Neděle
Plzeň - Bohemians 1905 1:1
Branky: 10. Kopic - 36. M. Hašek ml.
Příbram - Ml. Boleslav 0:1
Branka: 38. J. Rada.
Liberec - Jihlava 1:1
Branky: 12. Baroš - 80. z pen. Urdinov.
Teplice - Sparta 0:0
Pondělí
18:00 Slavia - Zlín

Reklama