Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Hradec 2:0Boleslav nedala Hradci šanci a vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hůlka 1 : 0
56. Magera 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou minimálně do nedělního večera lídrem první fotbalové ligy. Na domácím trávníku v páteční předehrávce 5. kola bez potíží zdolali 2:0 nováčka z Hradce Králové, který je na jejich trávníku dočasně také „doma.“ O tři body se postarali především Hůlka a Magera. Stínem duelu jsou zranění mladoboleslavských Rady a Fleišmana.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Mladoboleslavští fotbalisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hradec sice zvolil „originální" rozehrání zápasu, když míč ze středového kruhu vysokým obloukem skončil v autu, ale v následujících minutách to vypadalo, že na mladoboleslavském hřišti je doma on. Nucenému azylu jako by přicházel čím dál víc na chuť. Jenže trefit prostor ohraničený třemi železnými tyčemi pro něj byl problém. Nejblíže k tomu měla patička Vlkanovy.

Hůlkova parádní hlavička

Když pár desítek hradeckých fanoušků hravě překřičelo mnohonásobnou domácí přesilu, museli si Mladoboleslavští klást otázku, kdo je tu vlastně doma. A podle toho jejich hra vypadala. Přišli na to ale brzy. V 10. minutě kopal Přikryl zleva rohový kop a Hůlka hlavou s pomocí břevna dostal míč do sítě. Od té chvíle bylo jasné, kdo je na trávníku doma a hlavně pánem. Kdyby Středočeši zvládali kouzlo finální přihrávky, mohlo být s hosty hůř.

Po půl hodině o sobě dali vědět i Votroci. Holeš našel perfektní přihrávkou v šestnáctce volného Vlkanovu, ale ten v dobrá pozici minul pravou tyč. Hra postupně upadla do průměru i díky velkému vedru. Jedinou pohlednou akci předvedl do konce první půle Rada, který se elegantně zbavil dvou soupeřů a pak poslal na Ottmara parádní střelu, která ale těsně minula pravý horní roh jeho branky. Na druhé straně mohl srovnat po náhodné akci a centru Plašil, ale jeho hlavička také o pár centimetrů minula cíl. Nepřesně zakončoval za hranicí šestnáctky i Mareš.

Jarolím má starosti, Rada se zranil

Novému trenérovi reprezentace Karlu Jarolímovi nejspíš pořádně zatrnulo, když byl těsně před půlí na nosítkách odnesen Rada a do kabiny kulhal podpírán lékařem a masérem a nemohl ohnout pravé koleno. Po sparťanu Dočkalovi už druhý nominovaný středopolař.

Hned v úvodu mohla Boleslav svoje vedení zvýšit. Po pěkné kombinační akci Přikryl trefil tyč, do té doby neviditelný Mebrahtu měl před sebou měl zívající bránu, ale jeho slabou střelu Ottmar zázračně vyrazil. Krátce na to zakroutil Valenta míč z trestného kopu do náruče královehradeckého gólmana. Jak se má zahrávat trestný kop, ukázal všem o pár minut později Magera, který poslal balón z dvaceti metrů přes zeď přesně k tyči. Odpovědět mohl Plašil, ale zblízka přestřelil. Když už hosté trefili prostor mezi tyčemi, našli jen připraveného Diviše.

Dlouhé minuty se domácí na nic nezmohli. Když už přišla slibně vypadající akce, Kúdela pálil jen do náruče připraveného Ottmara, Mebrahtu si zamotal míč mezi nohama a Vukadinovič vysoko přestřelil. Hradec se i přes veškerou snahu na nic nezmohl a z Mladé Boleslavi odjel s prázdnou.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 2:0 (1:0)
Branky: 10. Hůlka, 56. Magera. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Antoníček. ŽK: Magera, Pauschek, Da Silva - Vlkanova, P. Černý, Malinský. Diváci: 3217.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman (54. Keresteš) - Kúdela, Rada (46. Valenta) - Vukadinovič, Magera, Přikryl - Mebrahtu (83. Chramosta). Trenér: Kalvoda.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - P. Černý (63. Pázler), Mareš - Martan (75. M. Černý), Vlkanova, Malinský (85. Zorvan) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: