Hlavní obsah

Konečně to z nás spadlo, oddechl si příbramský Majtán

Příbram

Kde ho sebrali? Někteří příbramští fanoušci kroutili nevěřícně hlavou nad tím, že devětadvacetiletý slovenský fotbalový útočník Tomáš Majtán nastupuje na hrotu a pálí jednu šanci za druhou. Přitom z Trnavy přišel jako střelec, jenže v příbramském dresu mu nebylo souzeno. Až do 35. minuty sobotního duelu s Teplicemi, kdy šikovně strčil kopačku do Jiránkovy střely a byl z toho první podzimní gól Středočechů v lize. Po 574 minutách půstu. Příbram nakonec vyhrála 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Majtán z Příbrami a brankář Teplic Tomáš Grigar.

Článek
Fotogalerie

Příbram konečně dala gól a po několika zahozených šancích v předchozích zápasech jste se trefil i vy. Spadl z vás balvan střelecké nemohoucnosti?

Ano, konečně to z nás spadlo! Věřím, že jsme se nejen výhrou, ale i dobrým výkonem odrazili k lepším výsledkům.

Trápily vás neproměněné šance z předchozích utkání?

V hlavě jsem je měl. Při tom jsme všichni v tréninku tvrdě pracovali na zlepšení koncovky. Už nám to tam i padalo, ale nedařilo se nám přenést to do zápasů. Potřebovali jsme dát nějaký gól, třeba ušmudlaný, abychom problém s jejich střílením zlomili. To se konečně povedlo, dal jsem ho i se štěstím. I pro mne je vstřelená branka velká úleva.

Příbram s Teplicemi dvakrát prohrávala, a přesto dokázala zvítězit. Věřil jste, že dokážete zápas otočit?

Vždycky věřím až do závěrečného hvizdu. Byly to nervy až do úplného konce. Zápas byl velmi těžkou zkouškou naší psychiky. Důležité bylo, že jsme se po inkasovaných brankách nezlomili jako v předchozích zápasech a bojovali jsme až do konce. Vůlí jsme utkání ubojovali. Konečně se k nám přiklonilo i štěstí. Doufám, že to nebyla náhoda a budeme v takových výkonech a výsledcích pokračovat.

Takže vám sobotní výhra psychicky pomůže i v dalších utkáních?

Věřím, že ano. Musíme ale navázat na tento výkon. To, co jsme předvedli s Hradcem Králové, kdy jsme po druhém gólu psychicky totálně odešli, si už nesmíme dovolit. Když budeme bojovat jako s Teplicemi, nepříznivý vývoj zlomíme vůlí, půjdeme nahoru i herně. Ukázali jsme, že s míčem to umíme a góly pak přijdou.

Reklama

Související témata: