Hlavní obsah

Slavia - Karviná 1:0Slavia gólem Mešanoviče udolala nováčka z Karviné a dotáhla se na Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Mešanovič 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie udolali v 9. ligovém kole Karvinou 1:0 a navázali na vítězství 2:0 na Spartě. O výhře Pražanů rozhodl v 77. minutě střídající Muris Mešanovič. Červenobílí získali ze čtyř kol pod vedením nového kouče Jaroslava Šilhavého deset bodů a v neúplné tabulce se bodově dotáhli na čtvrtou Spartu. Nováček z Karviné venku prohrál potřetí za sebou a je desátý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) se raduje ze své branky proti Karviné. Gratuluje mu k ní Josef Hušbauer.

Článek
Fotogalerie

Slavia nastoupila ve stejné sestavě jako v nedělním vítězném derby na Spartě. Mešanovičovi ani gól na Letné nepomohl do zahajovací jedenáctky a letní posila Van Kessel dokonce nebyl ani lavičce.

Karviná nepřijela do Edenu jen bránit a v úvodu nepustila domácí do tlaku. Červenobílí přidali až po 25 minutách. Barákovu střelu z velkého úhlu ale vykopl brankář Laštůvka a po následném rohu ho zastoupil Šisler.

Slávisté stupňovali tlak a hosty držel gólman. Nejprve vyrazil Zmrhalovu dělovku z dálky a ve 42. minutě podržel svůj tým i při největší šanci první půle, když vychytal Mingazova. Vzápětí pomezní sudí chybně nepustil do velké šance Zmrhala, jemuž odmával domnělý ofsajd.

V 51. minutě si za obranu naběhl Mingazov, ale v dobré pozici pálil slabě. Domácí kouč Šilhavý posílil ofenzivu o druhého útočníka Mešanoviče a v 63. minutě mohl po rychlé akci otevřít skóre Bořil, ale z druhé vlny překopl odkrytou branku.

V 77. minutě už Pražané svou převahu korunovali gólem. Střídající Švento našel na malém vápně Mešanoviče, kterého nejprve vychytal Laštůvka. K bosenskému útočníkovi se ale po Škodově skluzu míč vrátil a na dorážku už byl hostující gólman krátký. Mešanovič tak navázal na vítěznou trefu z derby a připsal si pátou branku v ligové sezoně.

Karviná v závěru přidala a neměla daleko k vyrovnání. V 81. minutě vyslal dalekonosnou ránu nejlepší střelec hostující týmu Jurčo a Pavlenka s obtížemi vyrazil balon mířící pod břevno na roh. Další závar pak domácí odvrátili.

9. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 77. Mešanovič. Rozhodčí: Machálek - Urban, Fišer. ŽK: Barák, Frydrych - Košťál. Diváci: 6513.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mingazov, Hušbauer, Barák (57. Mešanovič), Zmrhal (69. Švento) - Škoda (88. Souček). Trenér: Šilhavý.
Karviná: Laštůvka - Dreksa (87. Galuška), Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Puchel (54. Eismann) - Jurčo. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: