Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 1:0Sešívaní nejsou k zastavení, na první příčku ztrácejí už jen dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Zmrhal 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Myšlenky na mistrovský titul nejsou vůbec plané. Fotbalisté pražské Slavie splnili povinnost a v duelu 11. ligového kola doma porazili úporně bránící Slovácko 1:0. Sešívaní za sedm kol pod trenérem Šilhavým ani jednou neprohráli, posledních šest zápasů vyhráli a na první Mladou Boleslav ztrácejí z druhé příčky už jen dva body. Vítězný gól dal záložník Zmrhal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie Praha se raduje z branky, kterou vstřelil Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Mladá Boleslav remizovala, nevyhrál ani Zlín. Co víc si mohli sešívaní na svojí cestě vzhůru tabulkou přát... Navíc je v Edenu čekal soupeř, který do Prahy dorazil bez tří vykartovaných obránců základní sestavy.

Slovácko minulý týden díky úporné defenzívě uhrálo plichtu s Plzní, a jak se dalo čekat, také v Edenu se hned od začátku zakopalo před vlastní šestnáctkou. Kouč Levý musel především sestavit zcela novou stoperskou dvojici Hofmann - Břečka, která měla v této sezóně dohromady odehraný jen jediný ligový start.

Sešívané čekalo velké dobývání, při němž se museli obrnit velkou trpělivostí. Do pořádně šance se dostali až v 21. minutě, kdy po Šventově centru hlavičkoval Škoda, ale Hečův pohotový skok mu radost překazil. Další Šventův centr pak Chvátal tečoval na břevno vlastní branky. Ve 37. minutě pak Švento nachystal Škodovi tutovku, reprezentační útočník ovšem střelou po zemi pálil rovnou do brankáře. Barákovu pobídku pak nedokázal zužitkovat ani Hušbauer, ani Frydrych.

Slavia sice vyhrála první poločas na střely 11:1, hosté ho však přežili. Paradoxem bylo, že když Slovácko po přestávce ze standardky poprvé taky zahrozilo, chvíli poté pak inkasovalo. Škoda v 56. minutě vyslal přihrávkou do vápna Zmrhala a ten se štěstím prostřelil Heču.

Tím byla tajenka dělby bodů zodpovězena. Slovácko se na případný tlak za vyrovnáním ani nezmohlo, naopak mohlo být rádo, že Hušbauer jeho branku jen těsně minul. Červenobílí si už tři body zkušeně ohlídali.

Fotbalová liga - 11. kolo:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 56. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Břečka, Kerbr, Chvátal (všichni Slov.). Diváci: 7108.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Zmrhal, Hušbauer, Barák (75. Ščuk), Švento (69. Mingazov) - Škoda (90. Souček). Trenér Šilhavý.
Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Chyla (84. Ťok) - Šumulikoski, Daníček - Diviš (73. Tetteh), Havlík, Kerbr - Zajíc (63. Koné). Trenér Levý.

Reklama

Související témata: