Hlavní obsah

Karviná - Liberec 0:0Ligová dohrávka: bez gólu, bez vítěze

Karviná
Aktualizováno

Bezgólovou remízou skončila dohrávka 8. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy mezi Karvinou a Libercem. Dělba bodů pomohla oběma týmům k posunu v tabulce. Domácí podržel brankář Jan Laštůvka a slezský nováček poskočil na sedmou příčku před pražské Bohemians 1905, Liberec v soutěži neinkasoval už 390 minut a je desátý. Utkání bylo před měsícem odloženo kvůli epidemii v kádru Slovanu a vyhlášené karanténě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Jan Laštůvka tým z Karviné podržel.

Článek
Fotogalerie

Největší šanci prvního poločasu si vypracovali ve 14. minutě hosté. Při rohovém kopu vyskočil nejvýše Folprecht, ale Laštůvka jeho tvrdou hlavičku vytáhl nad břevno.

Další Folprechtovu tečovanou ránu vykopl z brankové čáry obránce Zelený a Laštůvka si poradil i s Breiteho pokusem. Liberecký brankář Dúbravka zase bez větších problémů pochytal střely Budínského i Janečky.

Také ve druhém poločase Severočeši častěji drželi míč a dostávali se víc do zakončení. Markovičovu ránu z dobré pozice zblokoval Košťál, na druhé straně Budínský těsně minul spojnici tyče a břevna.

V závěrečné dvacetiminutovce svěřenci Jindřicha Trpišovského sahali po vítězném gólu, ale Karvinou opět podržel bezchybný Laštůvka. Bývalý reprezentant zneškodnil Latkovu hlavičku a přízemní střelu Sýkory.

Liberec tak v nejvyšší soutěži neprohrál počtvrté za sebou a sérii bez inkasované branky prodloužil na 390 minut. Venku ale potřetí za sebou ani neskóroval.

8. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kubr. ŽK: Šisler - Navrátil. Diváci: 3220.
Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (73. Okleštěk), Eismann (83. Juřena) - Jurčo (52. Voltr). Trenér: Weber.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Sýkora - Folprecht, Breite (66. Karafiát) - Bartl, Ševčík, Navrátil (63. Vůch) - Markovič (72. Da Silva). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: