Hlavní obsah

Hráčem října je Škoda z Brna, trenérům vládne slávista Šilhavý

Praha

Nejlepším fotbalistou uplynulého měsíce byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen brněnský Michal Škoda, který v pěti říjnových zápasech hned čtyřikrát skóroval a v tabulce střelců se dělí o druhé místo s Janem Chramostou z Mladé Boleslavi. Mezi trenéry opět zvítězil slávistický lodivod Jaroslav Šilhavý, jenž stejnou cenu obdržel už za září.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Michal Škoda zařídil remízu Brna na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek

Osmadvacetiletý útočník Zbrojovky prožívá nejlepší období kariéry. Od začátku sezóny dal Michal Škoda už sedm gólů, čímž dorovnal své střelecké maximum z uplynulé sezóny, do konce té aktuální ale ještě 18 kol zbývá! Ofenzivní tahoun Brna má tak velkou šanci usilovat o korunu pro krále kanonýrů, o kterou zatím dokázal bojovat jen jeho bratr Milan.

Ten se tak nyní dostal do stínu svého mladšího sourozence, jenž coby podhrot za parťákem Jakubem Řezníčkem řádí jako černá ruka. Prestižní ocenění ale nečekal. „Vůbec jsem si nemyslel, že by mohlo něco takového přijít. Ale o to větší mám teď radost!" libuje si Škoda.

Stejně jako v září bere cenu pro Trenéra měsíce čtyřiapadesátiletý Jaroslav Šilhavý, jehož Slavia v říjnu ničila jednoho protivníka za druhým. Nejdříve přemohla oba nováčky, když na vítězství 1:0 nad Karvinou navázala triumfem 3:0 v Hradci Králové, poté na Srbské vypráskala 4:1 Brno a zvládla i domácí souboj se Slováckem (1:0). Jen v Jablonci se už červenobílá ofenzíva prosadit nedokázala a po šesti ligových výhrách v řadě přišla bezbranková remíza.

„Myslím, že mluvit o titulu je po dvanácti kolech ještě předčasné. Je to ale velký sen nás všech," culí se Šilhavý, který se Trenérem měsíce stal už popáté v kariéře. To z něj činí jednoznačného rekordmana této ankety. „Ale nebojte, místa na ceny mám v domě pořád dost. Mám je vystavené v obýváku a rád se na ně dívám. Ani manželce nevadí, že z nich musí stírat prach," rozesmál se.

Reklama

Související témata: