Hlavní obsah

Teplice - Hradec 0:1Hradec po pěti porážkách zabral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Schwarz 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové ve 13. ligovém kole zvítězili na hřišti Teplic 1:0 a bodovali poprvé po sérii pěti porážek. Utkání ve prospěch nováčka rozhodl na konci prvního poločasu Petr Schwarz. "Votroci" se v neúplné tabulce posunuli na třinácté místo s náskokem čtyř bodů na předposlední Jihlavu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tomáš Holeš (vepředu) z Hradce a David Vaněček z Teplic

Článek

Po aktivním nástupu Hradce se do šancí dlouho dostávaly jen Teplice. Hradecký brankář Otmar po rohovém kopu vyrazil hlavičku Vaněčka a Ciskaridze se k dorážce nedostal. Po půl hodině hry zase Otmar konečky prstů vytáhl na roh Fillovu tvrdou ránu.

Hosté zahrozili až na konci první půle. Volnému Chlebounovi se ještě z rohu nepovedla hlavička, ale v první minutě nastavení už Schwarz na zadní tyči zužitkoval přesnou přihrávku Martana.

Těsně po změně stran zahodily Teplice velkou možnost na vyrovnání. Po Kučerově přímém kopu se dostal sám před Otmara obránce Lüftner, ale zaváhal se zpracováním a trefil jenom vyběhnutého gólmana.

Na další zajímavější akci čekali fanoušci do 73. minuty. Za domácí obranu se dostal Vlkanova, ale zblízka nepřekonal pozorného brankáře Grigara. Hradečtí dobře bránili, nepouštěli Teplice do blízkosti své branky a vyráželi do protiútoků. Z nich však Martan i později Vlkanova zakončovali nepřesně.

Východočeši nejtěsnější náskok udrželi i díky Otmarovi, který výborně zasáhl proti akrobatickému kopu Potočného. Na druhé straně zase Grigar vychytal po úniku Martana. Hradec tak v nejvyšší soutěži poosmé za sebou s Teplicemi neprohrál.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FC Hradec Králové 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 Schwarz. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Kubec. ŽK: Jeřábek, Vaněček - Janoušek, Holeš, Vlkanova. Diváci: 2570.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Ciskaridze - Ljevakovič (63. Vachoušek) - Hora (58. Kukec), Hrubý (46. Potočný), Kučera, Fillo - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil - Janoušek, Schwarz - Malinský (88. Krátký), Vlkanova (85. M. Černý), Martan - P. Černý (78. Pázler) Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: