Hlavní obsah

Hotovo! Prvním trenérem Sparty je Požár, kouč Holoubek zůstává. Rosický se uzdravuje

Praha
Aktualizováno

Letenská tajenka je odtajněna. Prvním trenérem fotbalové Sparty se oficiálně stal sportovní ředitel Tomáš Požár. V realizačním týmu nadále zůstává David Holoubek, který bude mít velké kompetence. Mladý kouč byl pověřen vedením týmu během podzimu po odchodu Zdeňka Ščasného, protože však nemá potřebnou licenci, po uplynutí 60denní výjimky byl oficiálně koučem asistent Zdeněk Svoboda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová trenérská dvojice Sparty Tomáš Požár (vlevo) a David Holoubek.

Článek
Fotogalerie

Šestatřicetiletý kouč úspěšného letenského dorostu David Holoubek se stal podzimní trenérskou kometou. Zdeněk Ščasný si ho v létě vytáhl k áčku jako asistenta, a když po prohraném derby se Slavií skončil, Holoubek se posunul na jeho místo. V premiéře hned zdolal Inter Milán a brzy si získal fanoušky Sparty na svou stranu.

Mužstvo dovedl k postupu do jarní části Evropské ligy, v domácí soutěži jsou Letenští po podzimu třetí a ztrácejí čtyři body na vedoucí Plzeň a tři na druhou Slavii.

Sparta teď našla model, jak oficiálně uvést do funkce nového trenéra s požadovanou licencí, ale zároveň ponechat Holoubka u týmu. V realizačním týmu zůstávají také dosavadní asistenti Zdeněk Svoboda a Stanislav Hejkal, nově je doplnil Petr Havlíček od úspěšné strahovské mládeže.

"Při tvorbě jarního modelu jsme vycházeli z druhé části podzimu, kterou považujeme za úspěšnou. Chtěli jsme stávající realizační tým co nejvíc zachovat. Byl jsem už u toho, mám dnes největší zodpovědnost za výsledky prvního týmu, proto se také postavím do čela," vysvětluje Tomáš Požár.

„Model se Zdeňkem Svobodou mohl fungovat i na jaře. Zvolili jsme však systémovější a logičtější řešení - Tomáš Požár je sportovním ředitelem, ujme se tedy i pozice hlavního trenéra. Splňuje všechna kritéria, navíc je nadřízený všem trenérům, takže jeho pozice a role v kabině bude zcela přirozená," souhlasí generální ředitel Adam Kotalík.

Rosický se zapojí během přípravy

Přípravu zahájí Letenští 4. ledna. Do té doby by se měla vyprázdnit početná marodka.

„Všichni by měli být schopní nastoupit do přípravy, až na dva hráče - Frýdka a Rosického. Martin je zraněný dlouhodobě a Tomáš se k týmu připojí až v průběhu přípravy," rekapituluje Holoubek.

„S Tomášem jsem zrovna včera strávil hodinu a půl v příjemném rozhovoru. Jsme velmi pozitivní, jeho stav vypadá velmi dobře. Máme představu, kdy by se měl zapojit do intenzivního tréninku. Věříme, že bude Tom v pořádku," těší se Požár.

Reklama

Související témata: