Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy začali přípravu i s obráncem Novým ze Sparty

Fotbalisté Vysočiny Jihlava začali zimní přípravu i s první posilou, kterou je obránce Martin Nový ze Sparty. Do úvodního tréninku se dnes zapojil také lotyšský reprezentant Davis Ikaunieks, jehož podzimní hostování z FK Liepaja po uplatnění opce změnilo vedení jihlavského klubu v přestup. Ze současného kádru chyběl pouze nemocný záložník Lukáš Zoubele.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nová posila jihlavského týmu Martin Nový, který přišel na hostování ze Sparty Praha.

Článek

Trenér Michal Bílek měl k dispozici už také nového asistenta Jana Kameníka, který nahradil slovenského kouče Michala Hippa. Dalšími novými tvářemi byli po návratu z hostování krajní záložník Jakub Fulnek a útočník Tomáš Duba. Z podzimního kádru chyběli útočník Rostislav Šamánek a chorvatský pravý bek Zvonimir Blaič, se kterými Bílek už nepočítá.

„Absolvovali jsme první trénink po delší dovolené, během níž hráči plnili individuální kondiční plán. V tomto týdnu budeme trénovat pouze jednofázově a určitý vrchol budou představovat páteční funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Opravdová náročná zimní přípravy vypukne až v pondělí," avizuje pro klubové stránky kouč Michal Bílek.

Koncem listopadu vedení klubu zrušilo plánované herní soustředění v Turecku. Přednost dostala domácí příprava na terénech, které čekají jihlavské fotbalisty v jarní části v boji o záchranu. V zimní přípravě má Vysočina na programu osm utkání. Prvním bude příští středu 11. ledna zápas se Znojmem, v generálce na ligu o měsíc později 11. února Jihlava změří síly se Slovanem Liberec.

Reklama

Související témata: