Hlavní obsah

Super! kochal se Škoda pohledem na tabulku. Tušil, že půjde o kralování dočasné

Praha

Chvíli se kochal pohledem na tabulku. „To dělám pokaždé. Podívám se na výsledky, mrknu, jak na tom jsme,“ přiznával slávistický kapitán Milan Škoda, že po výhře nad Jihlavou si prohlížel pořadí na prvních místech s obzvláštním gustem. Aby ne, když se jeho tým dostal na do pozice ligového leadera, neboť vedoucí Plzeň dohrála svůj duel až o dvě hodiny později. „Super. Hezky se na to dívá,“ vypadlo z něho, i když tušil, že slávistické kralování bude po jarním prologu jen dočasné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda se raduje z gólu proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

A také že bylo, neboť mistrovská Plzeň se večer k vítězství nad Příbramí přece jen dopachtila, takže Slavia musela první příčku zase vyklidit.

„My jsme spokojeni už s tím, že jsme zápas s Jihlavou zvládli. Po zimní přípravě vždy člověk přemýšlí, jak do soutěže vstoupí a nakolik mu první utkání nevyjde. My si ale podzimní pohodu přenesli i do jara, neboť hlavně první poločas jsme odehráli velmi slušně," glosoval Milan Škoda partii, v níž měl jeho tým v úvodních pětačtyřiceti minutách jasně navrch a soupeři z Vysočiny mohl klidně nasázet pět šest gólů.

Zůstalo ale jen u jednoho. A to se o něj musel postarat právě Škoda. „Šancí jsme měli opravdu hodně, vždyť jen já mohl nastřílet hattrick. A Mešanovič se Zmrhalem měli velké příležitosti také. Naštěstí dva góly tentokrát na vítězství stačily," bylo pro nejlepšího střelce sešívaných podstatné, že z penalty přidal hned po změně stran druhou branku a vítězství tím jistil.

Jako slávistický snajpr a kapitán k tomu se exekuce pokutového kopu ujmout musel, i když na penalty se nikdy nehrne. Svého času dokonce prohlašoval, že je jako správný střelec ani kopat nechce.

„To bylo. Jenže když jsme zahodili tři penalty po sobě, přišla řada na mě. Proměnil jsem ji na podzim ve Zlíně, teď proti Jihlavě zase, takže dokud mně to tam bude padat, budu na ně chodit."

Jako kapitánovi mu ostatně ani nic jiného nezbývalo. Jiří Bílek, který nosil pásku na podzim a penalty také zkoušel, totiž zůstal v jarní premiéře jen na lavičce náhradníků.

„Samozřejmě že jsem v roli kapitána cítil trochu větší odpovědnost," přiznával Škoda, že páska na rukávě těšila a zároveň motivovala. „Ale to neznamená, že bych odpovědnost necítil, když je Bílek na hřišti," přidával okamžitě.

Po zimním příchodu šesti nových posil potkalo kapitána Slavie Bílka to, s čím budou muset v nabitém slávistickém kádru na jaře zřejmě počítat i jiní hráči. Zůstal pouze na lavičce, neboť ze sestavy ho vytlačil exteplický Lüftner, který nastoupil stejně jako Nor Flo a Sýkora v základní jedenáctce.

„Do mužstva dobře zapadli, věděli, co hrát, tahali akce po stranách, prostě slušná premiéra.," kvitoval jejich debut v červenobílých barvách slávistický kapitán Škoda, jenž se díky dvěma trefám do jihlavské sítě dotáhl v tabulce střelců na letenského Lafatu a svého bratra v brněnských službách Michala.

„S bráchou si samozřejmě zavoláme, ale kvůli gólům se rozhodně škádlit nebudeme."

Reklama

Související témata: