Hlavní obsah

Zbrojovka podvanácté remizovala. Máme na čem pracovat, ví kapitán Zavadil

Brno

Víc než půl hodiny měli převahu jednoho muže v poli, avšak přesilovku nevyužili. Fotbalisté Brna remizovali s Bohemians 1905 0:0, pro Zbrojovku je to už dvanáctá plichta v tomto prvoligovém ročníku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský Michal Škoda na archivním snímku si zpracovává míč v zápase s Libercem.

Článek

„Jsem zklamaný. Moc jsme toužili po třech bodech. Vytvořili jsme si dvě či tři stoprocentní střelecké příležitosti, ale gól jsme bohužel nedali. Litsingi mířil do tyče, další jeho tutovku zblokoval na brankové čáře obránce," smutnil brněnský kouč Svatopluk Habanec, který tentokrát v základní sestavě upřednostnil Ukrajince Taščiho před nejlepším kanonýrem týmu Škodou. „Kolem Škody bylo v poslední době dost vzruchu ohledně jeho možného přestupu. Nebyl v optimální formě. Tašči byl pro změnu fotbalově nadržený," vysvětlil trenér.

Jenže Tašči se nechal v závěru po druhé žluté kartě vyloučit a srovnal tak po předchozí Bergrově červené poměr sil na hřišti. „Faul vyplynul z přemíry snahy, jak chtěl protihráče odstavit od míče," tvrdil Habanec.

Kapitán Zbrojovky Pavel Zavadil litoval nevyužité převahy. „Když jsme přece jen míč do sítě dotlačili, neuznali sudí gól kvůli ofsajdu. Scházelo nám víc centrů do soupeřovy šestnáctky ze stran. Přitom se druhou půli hrálo prakticky na jednu bránu. Na jaře jsme se sice výrazně zlepšili v defenzívě, avšak střílíme málo gólů. Máme na čem pracovat," uvědomoval si.

Se stejným problémem se potýkají i Pražané, v odvetné části soutěže dokonce jako jediné ligové mužstvo ještě ani jednou neskórovali. „V zimě odešel Holenda do Dukly, Martin Hašek je zraněný a Luts není v takové formě jako na podzim. V útoku jsme oslabili," našel příčinu nízké produktivity trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek. „Ještěže aspoň moc branek nedostáváme, byť bezgólové výsledky samozřejmě diváky moc netěší," měl jasno.

Podle Koubka vytěžil jeho celek v zápase v Brně maximum. „Vzhledem k vývoji střetnutí musíme být s bodem spokojeni. Uhráli jsme ho se štěstím," mínil. Podivil se nad zbytečným Bergrovým nedovoleným zákrokem, po němž musel nuceně ze hřiště. „Nečekal bych, že tak zkušený borec bude faulovat uprostřed hřiště," přemítal.

Bezgólovou plichtu bral i bývalý brněnský hráč Petr Buchta. „Bylo to pro mě hodně specifické utkání, vždyť před angažmá v Bohemce jsem hrál jen za Zbrojovku. Moc jsem se na zápas těšil, hrozně jsem si přál vyhrát. S bodem musíme být ale spokojeni, vždyť jsme přečkali dost závarů před naší brankou," vybavil si Buchta.

Reklama

Související témata: