Hlavní obsah

Předzvěst derby? V psím souboji Slavia smetla Spartu

Fotbalová Slavia se před nedělním derby se Spartou rozhodla uspořádat nevšední předehrávku. Na tréninkovém hřišti v Edenu uspořádala ve spolupráci s občanským sdružením FRBUL zápas francouzských buldočků, kteří na sobě měli dresy obou klubů. Utkání vyznělo jasně ve prospěch sešívaných, kteří soupeře porazili jasně 4:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují z druhého gólu proti Teplicím - ilustrační foto.

Článek

Místo hráčů se na trávníku tentokrát pohybovali psi. Za Slavii místo Pavlenky, Škody či Hušbauera kopali „Mimi", „Rudolf" či „Danny", sparťanský dres si zase neoblékli Rosický, Koubek či Michal Kadlec, ale „Arnošt", „Molinka" nebo „Molly". V duelu francouzských buldočků měla jasně navrch slávistická sestava, která vyhrála suverénně o tři góly.

Pokud by to tak dopadlo i ve skutečnosti, Sparta by už jen těžko doháněla ztrátu dvanácti bodů. Naopak Slavia by na dálku s Plzní stále bojovala o titul.

Tato akce ale neměla jen nalákat na tradiční pražské derby. Jejím cílem bylo upozornit na nelegální problém množíren a chovů psů. „Každoročně jsou takto ́vyprodukovány ́ tisíce pejsků s nejrůznějšími genetickými vadami a zároveň trpí stovky psů zavřených v klecích, bez sociálních vazeb, bez jídla a vody, určených jenom k reprodukci," stojí v prohlášení Slavie a FRBULu.

Zároveň se na facebooku FRBUL AUKCE spustila dražba o podepsaný dres Slavie. Výtěžek poputuje občanskému sdružení, které pomáhá buldočkům v nouzi.

Reklama

Související témata: