Hlavní obsah

Zlínská mise v Podještědí měla poloviční úspěšnost. Šance na bod byla, uznal Páník

Jen z poloviny byla úspěšná dvojnásobná mise zlínských fotbalistů v Podještědí. Zatímco ve středečním pohárovém duelu uspěli v Liberci (4:2 po prodloužení), v 23. ligovém zápase v Jablonci vyšli zcela naprázdno kvůli porážce 0:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

Na jaře Zlín v lize ještě nevyhrál. V tabulce je sice dál pátý, ale neúspěšná ligová série má za následek, že se k němu v tabulce přiblížili na jediný bod fotbalisté Teplic. A právě v příštím kole se Zlín s Teplicemi střetnou v přímém souboji o páté místo.

Zlínský trenér Bohumil Páník v pozápasovém hodnocení v Jablonci připustil, že se na jeho týmu projevila předešlá pohárová bitva v Liberci. „Jablonečtí nám brali hodně sil. Brzy jsme prohrávali, a dostali jsme v samotném závěru druhý gól. Předtím jsme přitom neproměnili šanci a kdybychom situaci lépe vyřešili, možná jsme si odvezli bod," přemítal zkušený kouč.

V zápase došlo i ke zranění zlínského Diopa. „Byl v bezvědomí, takové momenty vždycky mrzí, když musí hráč do nemocnice. A jeho zranění mě bolí víc než porážka, která je ale taky nepříjemná," pravil Páník.

Jablonečtí se na Zlín připravili i na základě soupeřova startu v sousedním Liberci. „Tam jsme je sledovali, a poznali jsme, že jsou nebezpeční, i když se jim v lize tolik nedaří. V poháru ale dali čtyři góly, což bylo pro nás varování," poznamenal trenér Zdeněk Klucký.

Při absenci zraněných útočníků Doležala a Zreláka se v základní sestavě objevili Mihálik a Diviš. „Svůj úkol splnili, Mihálik dal rychlý gól," liboval si Klucký, pod jehož taktovkou tým doma ještě neprohrál.

„Chtělo by to ale přidat i nějaké úspěšné výsledky venku. Snažíme se dohánět manko z podzimu a vytěžit na jaře maximum," vystihl kouč jablonecké záměry.

Reklama