Hlavní obsah

Plzeň se brání, svým fanouškům vzkazuje: Jsme jedním z nejčastěji kontrolovaných týmů!

Plzeň

Na fotbalovou Plzeň padl, vzhledem k účasti jejího bývalého záložníka Ondřeje Vaňka a nynějšího středopolaře Jana Kopice v čerstvé drogové kauze, dopingový stín pochybnosti. Viktoria se mu brání, svým fanouškům a partnerům poslala v úterý večer vzkaz prostřednictvím svého webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Článek

„Vzhledem tomu, že v posledních letech hrajeme pravidelně evropské poháry, jsme velmi často konfrontováni s přísnými návštěvami antidopingových komisařů. Probíhají neohlášeně během zápasů nebo tréninků. V uplynulých dvou sezonách byli naši hráči testováni hned ve čtyřiadvaceti případech. Vždy s negativním výsledkem," píše se na klubovém webu.

„Viktoria je nejen díky evropským pohárům jednoznačně jedním z nejčastěji a nejpřísněji kontrolovaných týmů v kolektivních sportech. Kromě oficiálních testů antidopingovými komisaři má nastavené i své vlastní testování v rámci zdravotní péče. Snažíme se v tomto směru dělat maximum. Vzhledem k vysokému počtu kontrol nemáme důvod našim hráčům nedůvěřovat. Nicméně za chování v osobním životě je každý hráč zodpovědný především sám, zde vždy spoléháme na plný profesionalismus našich hráčů," stojí ve vzkazu.

Podle Radiožurnálu záložník Vaněk, který od léta působí v ruské Ufě a záložník Plzně Kopic figurují v rozsáhlé drogové kauze. Byli v kontaktu s mužem, obžalovaným z distribuce extáze a kokainu. První od něj zřejmě získával omamné látky, druhý mu půjčil půl miliónu korun. Oba hráči v případu, který v úterý začal projednávat pražský městský soud, figurují jako svědci.

Problémy s návykovými látkami u svých hráčů Západočeši neřeší poprvé, před lety bylo po duelu Ligy mistrů zjištěno užití metamfetaminu obráncem Davidem Bystroněm.

Reklama

Související témata: