Hlavní obsah

Gard se obrací. Sešívaní mohou dostat Plzeň pod tlak, dokážou to?

Tři minulá kola nastupovali vždy po svém rivalovi, s nímž se přetahují o mistrovský titul. S výjimkou derby tlak ustáli a nyní, když se gard obrací, mohou sami vedoucí Plzeň znervóznit. Fotbalisté pražské Slavie hrají v pátek večer na Slovácku, a pokud zvítězí, posunou se o dva body před Viktorii. Až v neděli pak Plzeň čeká třaskavý duel na Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Frydrych a Milan Škoda ze Slavie Praha oslavují gól proti Plzni.

Článek

Pro jednou budou muset všichni sešívaní fandit Spartě! A doufat, že právě 25. ligové kolo může znamenat zlom v bitvě o titul. Aby však na Plzeň opravdu vytvořili patřičný tlak, musejí slávisté nejprve zvládnout svoji roli favorita na Slovácku. Plzeň na podzim v Uherském Hradišti ztratila body remízou 1:1.

„Na Slovácku mají vynikající prostředí, pěkný stadión a tým ukázal svou sílu třeba v posledním zápase v Plzni. Nedávají tolik gólů a myslím, že to je sráží, mohli by být v tabulce mnohem výš," přemítá na klubovém webu slávistický trenér Jaroslav Šilhavý.

Slovácko doma v této ligové sezóně jen třikrát zvítězilo, Slavia navíc vyhrála poslední tři vzájemné zápasy.

„Soupeř nicméně kvalitu má, předvádí kombinační fotbal. V Plzni hráli velice sympaticky a chybělo jim jen gólové zakončení. Věřím, že i my na ně budeme připraveni a s naší produktivitou uspějeme. Určitě nás ale nečeká jednoduché utkání," upozorňuje kouč Slavie, který nemůže počítat s vykartovaným reprezentantem Barákem.

Kvalifikaci Ligy mistrů mají na dosah

Sešívaní hráli v pondělí, teď v pátek a v úterý je čeká semifinále domácího poháru se Zlínem. „Zažíváme pohárový mikrocyklus, takže se se zhuštěným programem vyrovnáváme. Vždy mužstvo skládáme zápas od zápasu. Snažíme se protáčet všechny hráče, které máme v kádru. Věřím, že to zvládneme," nechce se Šilhavý vymlouvat.

Jednu sladkou vidinu před sebou sešívaní každopádně mají. Pokud na Slovácku zvítězí, mohou se na nedělní šlágr dívat s gustem. Jakákoliv ztráta Viktorie na Letné jim přiblíží titul, naopak případná porážka Sparty by jim již pět kol před koncem soutěže pojistila nejhůře druhé místo a tím pádem kvalifikaci Ligy mistrů!

Utkání Slovácko - Slavia se hraje v pátek od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: