Hlavní obsah

Plzeň doma nezaváhala a je první! Mladá Boleslav vyloupila zlínskou Letnou

dos, vatSport.cz
Aktualizováno

Dvěma sobotními zápasy pokračovalo 26. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Plzeň si poradila s Duklou 2:0 a vyšvihla se na první místo tabulky o bod před Slavii. Před výkopem se Štruncovými sady linul minutový potlesk, který patřil bývalému hráči Viktorie Františku Rajtoralovi, jenž v neděli spáchal sebevraždu. Ve druhém zápase Mladá Boleslav vyhrála ve Zlíně 2:1 a pojistila si čtvrtou příčku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost plzeňských hráčů z gólu. Střelec Milan Petržela vysílá svým gestem jasný vzkaz.

Článek
Fotogalerie

Plzeň využila možnost dostat se na první místo ligové tabulky. Po brankách Petržely a Bakoše z pokutového kopu vyhrála nad Duklou a v čele má jednobodový náskok nad Slavii, jež hraje v neděli v Edenu proti Jablonci. Viktoriáni zvítězili v jedenáctém domácím duelu v řadě.

Bitva o titul však tentokrát zůstala na druhé koleji. Zápas se nesl v duchu loučení s bývalým hráčem Viktorie Františkem Rajtoralem, který minulý víkend spáchal sebevraždu. Místo běžné minuty ticha, všichni ve Štruncových sadech stáli a tleskali.

Zlín na Mladou Boleslav nestačil

Mělo jít o předehru finále domácího poháru, jenže nešlo. Zatímco Zlín dokázal vyřadit Slavii, Mladá Boleslav v semifinále senzačně vypadla s druholigovou Opavou. Nicméně ve vzájemné konfrontaci byli lepší Středočeši. Po brankách Magery a Da Silvy otočili nepříznivý vývoj skóre ve svůj prospěch a bodovali v pátém zápase v řadě.

Ševci naopak prokázali, že se jim proti Mladé Boleslavi nedaří. Prohráli pošesté z posledních sedmi vzájemných ligových střetnutí. Navíc to byla čtvrtá porážka z pěti posledních utkání.

Program 26. kola
Pátek
Jihlava - Brno 3:0
Příbram - Sparta 1:2
Sobota
Zlín - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 59. Hnaníček - 76. Magera, 82. Da Silva
Plzeň - Dukla 2:0
Branky: 21. Petržela, 25. Bakoš z pen.
Neděle
17:00 Karviná - Hradec Králové
17:00 Teplice - Slovácko
17:30 Slavia - Jablonec
Pondělí
17:30 Liberec - Bohemians 1905

Reklama